Ideeën en tips voor de tuininrichting. Verfraai uw tuin en richt uw tuin in met een prieel, picknick tafel, blokhut, tuinhuis, houten zwembad en tuin ornamenten.

In de tuin bij ons huis, hebben wij de mogelijkheid ons te omgeven met een stukje natuur, met een ruimte waarin wij de wisseling van de 4 jaargetijden, de lente, de zomer, de herfst en de winter kunnen volgen als ritme van het leven. De tuin bij ons huis is in de eerste plaats om in te wonen en zeker de afgelopen jaren is er een trend waarin de tuin steeds meer wordt ingericht als extra (buiten) woonkamer. Mogelijkheden voor het verfraaien van de tuin met tuinmeubels zijn er tegenwoordig legio. Het is niet voor niets dat er tegenwoordig steeds meer tuinprogramma’s op de TV verschijnen. De inrichting van de tuin kunt u zo duur maken als u maar wilt, maar het hoeft niet veel te kosten. Hieronder volgen een aantal tips en ideeën om uw tuin te verfraaien:

Prieel

Als u genoeg ruimte in uw tuin heeft, kunt u uw tuin verfraaien met een prieel. Een prieel is een tuinhuis of terras dat gedeeltelijk (meestal half) open is. Er zijn veel verschillende soorten prielen. Van het vroegere klassieke houten prieel, waaronder u fijn van uw tuin kunt genieten, tot de moderne prielen die ook als carport gebruikt kunnen worden. Priëlen zijn niet zo kostbaar als het op het eerste gezicht lijkt. Vanaf ongeveer 300 euro kunt u er al een kopen. De keuze voor een soort prieel hangt dus af van uw smaak. En smaken verschillen nu eenmaal! Het is wel belangrijk u te laten voorlichten over het onderhoud en de duurzaamheid of kwaliteit van de prieelen. Bent u van plan een carport te laten aanleggen, dan loont het zeker de moeite om te kijken naar een combinatie prieel met carport.

Picknick tafel

Creëer een extra zitplek in uw tuin met een picknicktafel. Een picknick tafel is een tafel met daaraan vastgemaakte banken. Een picknicktafel wordt ook wel biertafel genoemd. Doorgaans zijn deze gemaakt van hout, maar ook andere materialen zijn mogelijk. Ze zijn erg handig voor het eten in de tuin of bijvoorbeeld voor het barbecuen met uw familie of vrienden. Het grote voordeel van een picknick tafel is dat de banken vast zitten aan de tafel en deze dus niet verplaatst kunnen worden.

Blokhut of tuinhuis

Ook voor een houten blokhut geldt dat u ruimte moet hebben om deze te plaatsen. Met een blokhut of tuinhuis heeft u een breed scala aan mogelijkheden. Een blokhut kan functioneren als opbergruimte, paardenstal, garage, buitensauna, kampeerhuisje, speelhuis, berging, carport, dierenverblijf, barretje of buitenkeuken. Blokhutten zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Van klein tot groot en van hout, plastic of metaal. Ze zijn ook uitermate geschikt als gebruik voor afscheiding van uw tuin in plaats van bijvoorbeeld een schutting of een tuinhek. Blokhutten zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Maar ook in verschillende prijzen. Van de goedkope blokhut, tot de luxere en grotere duurdere blokhutten.

Houten zwembad

Houten zwembaden zijn een goedkoop alternatief voor het traditionele (inbouw) zwembad. Omdat hout een natuurproduct is, past deze altijd goed in de tuin qua aanzicht. Ook houten zwembaden zijn er in alle maten. Zo zijn er inbouw, opbouw en gedeeltelijk in te bouwen houten zwembaden.

Voor de materiaalkeuze van bovenstaande tuinmeubelen, is het belangrijk te kijken naar duurzaamheid en onderhoud. Laat u vooraf goed hierover voorlichten.

Tuin ornamenten

Een hele andere manier om uw tuin te versieren is met behulp van tuinornamenten of tuinbeelden. Er zijn veel verschillende tuinornamenten en deze zijn een sieraad voor uw tuin. Van de duurdere antieke nostalgische ornamenten tot de meer modernere ornamenten, maar ook bijvoorbeeld tuinbeelden en kunst. Er zijn zelfs ornamenten voor in het water, denk hierbij eens aan fonteinen of  of waterpartijen. Kortom keus aan tuinornamenten is er genoeg. De keuze voor bepaalde tuinornamenten in uw tuin hangt af van uw stijl en smaak en natuurlijk uw budget.

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden voor het verfraaien en versieren van uw tuin. Het zouden er teveel zijn om ze hier allemaal op te noemen. Met deze blog willen wij u aan aantal mogelijkheden laten zien om met een aantal tuinmeubelen de inrichting van uw tuin te verfraaien.

Wij wensen u veel succes met de inrichting en aankleding van uw tuin met een prieel, picknick tafel, blokhut, tuinhuis, houten zwembad en/of tuinornamenten.