Piano’s zijn zeer geliefde instrumenten en elk jaar zijn er mensen die graag piano willen leren. Als je al wat verder bent en jezelf een ervaren pianist kan noemen komt er een punt waarop je een betere piano of zelfs een vleugel in huis wil halen. Er zijn best veel piano merken en uiteindelijk hangt je keuze af van het budget en je smaak. Om je toch een idee te geven van de merken die over het algemeen het meest favoriet zijn, hebben we hier de 3 meest favoriete piano merken op een rijtje gezet.

1. Steinway & Sons

Over de nummer 1 valt niet te twisten als we piano merken gaan vergelijken. Eeuwen lang is Steinway & Sons het nummer 1 pianomerk en daar zal ook niet zo snel verandering in komen. Het Steinway geluid is het bekende en vertrouwde pianogeluid die iedereen kent, ook al ben je geen kenner. Het geluid van Steinway piano’s is waar andere merken zich aan moeten staven aangezien de bekendste pianisten van nu en van generaties terug, vrijwel allemaal exclusief hebben gespeeld op Steinway & Sons piano’s en vleugels. Daardoor is het geluid van dit merk de norm geworden en is het merk ook zeer geliefd en gewild bij iedereen die dit merk kan veroorloven.

2. Bösendorfer

Bösendorfer is nog een Duitse merk die best dichtbij komt qua geluid en kwaliteit, vergeleken met de Steinway. Er zijn bijzondere Bösendorfer paino’s op de markt die in plaats van de standaard 88 toetsen wel 97 toetsen heeft. Dat is de Imperial 290 die ontstaan is uit de vraag van de bekende Italiaanse pianist en componist Ferruccio Busoni die o.a. bekend is van de opera ‘Doktor Faust’.

Vooral in de klassieke muziek en in Jazz zijn de bovenste twee merken de favorieten. Voor andere muziekstijlen kan dat uiteraard verschillen. Er moet dus ook rekening gehouden met de muziekstijl waarop je speelt en de klanken die bij je muziekstijl passen.