Wanneer je gaat verbouwen of renoveren, dan wil je natuurlijk met de juiste partij in zee gaan. Een betrouwbare partij die jouw vraag en je wensen begrijpt, die netjes werkt en vooral ook de gemaakte afspraken nakomt. En zo zijn er nog een aantal aspecten die belangrijk zijn wanneer je een geschikt bouwbedrijf wilt selecteren voor jouw klus. In dit blog helpen we je op weg om de juiste keuze te kunnen maken!

De eerste indruk is veelzeggend

Allereerst is je eerste indruk van een bouwbedrijf belangrijk. Er zijn een aantal zaken waar je voorafgaand aan de klus al op kunt letten omdat ze een belangrijke indicator zijn voor de werkwijze van een bouwbedrijf. Denk bijvoorbeeld aan het maken van de eerste afspraak om de situatie op locatie te komen bekijken. Komt men op tijd? En hoe is je gevoel bij het gesprek? Begrijpt de aannemer wat je bedoelt? Luistert hij/zij goed naar je wensen? Of wordt er geprobeerd om je project om te buigen tot iets heel anders? Als het hier meteen al fout gaat is dat een goede reden om dit bouwbedrijf niet eens in overweging te nemen.

Offerte van het bouwbedrijf

Daarna volgt waarschijnlijk een offerte. Ook de manier waarop een offerte wordt uitgebracht is veelzeggend. Is de offerte compleet? Staan alle bedrijfsgegevens van de aannemer erop vermeld? En de werkzaamheden? Komen deze precies overeen met wat jullie besproken hebben tijdens het bezoek? Daarnaast is het bij sommige klussen ook belangrijk om te letten op materiaalkeuzes. Deze kun je het beste ook laten opnemen in de offerte, zodat daar achteraf geen verwarring over kan ontstaan.

Check de reviews

Het is voor de hand liggend, maar check de reviews van het betreffende bedrijf. Wanneer het bouwbedrijf in het verleden klussen naar wens heeft opgeleverd, dan zal dat blijken uit het enthousiasme van andere klanten. Ook kan het heel nuttig zijn om foto’s van referenties te bekijken als het bedrijf eerder soortgelijke projecten heeft uitgevoerd. Het geeft je bijvoorbeeld een goede indruk van de manier waarop dingen worden afgewerkt.