Ga je een video opnemen? Of een podcast? Of wil je op professionele wijze een interview streamen? Het inhuren van een geluidsman is dan zeker verstandig om te doen. Een geluidsman zorgt ervoor dat de kwaliteit van het geluid dat je wilt overbrengen in je video of ander mediabestand helder is, dat de balans van het geluid prettig is om naar te luisteren en een geluidsman zorgt dat ruis en achtergrondgeluiden worden weggefilterd.

Geluidsman inhuren voor videoproductie

Ga je een video opnemen en heb je een cameraman of -vrouw? Dan is het niet vanzelfsprekend dat deze beschikt over zenders, microfoons en andere benodigdheden voor wat onmisbaar is bij een goede video, namelijk: goed geluid. Wanneer je ervoor kiest om een geluidsman in te huren, dan kun je rekenen op professionele materialen zoals microfoons, kabels en zendersets.

Geluidsman inhuren voor evenementen

Ook bij live evenementen is het inhuren van een geluidsman een goede optie. Een geluidsman zorgt ervoor dat sprekers, zangers en zangeressen of acteurs goed verstaanbaar zijn, dat tunes en tracks op tijd worden gestart en dat volumes en geluidseffecten optimaal zijn ingeregeld. Een goede geluidsman is in feite degene die het optreden van een acteur, zanger of presentator tot een succes maakt. Belangrijk dus om te kiezen voor een ervaren geluidsman, waar je op kunt vertrouwen.

Tip: check de betrouwbaarheid en professionaliteit

Wanneer je een geluidsman wilt inhuren, check dan voordat je een (prijs)afspraak maakt of de geluidsman een professioneel arsenaal aan materialen heeft. Ook zijn verzekering en onderaannemers belangrijke factoren waar iets mis zou kunnen gaan, als je dit niet van tevoren hebt doorgesproken. Er zijn veel goede geluidsmannen in de branche, maar het advies luidt: informeer jezelf goed en kijk ook vooral naar de reviews! Deze geven vaak een goed beeld van de kwaliteit die de geluidsman heeft geleverd, en van de werkwijze die hij hanteert.