Het is waarschijnlijk de klus waar huiseigenaren het mest tegenaan zien: schilderen. Helaas kom je er niet onderuit om eens in de paar jaar te zorgen dat je huis, schuur of blokhut weer netjes in de verf zit. Niet alleen omdat je een andere kleur wilt of om beschadigingen te maskeren, maar ook om de materialen achter de verf te beschermen. Het resultaat is vaak prachtig maar de klus zelf wordt vaak lang tegenop gezien. Gelukkig wordt schilderen weer leuk want de airless verfspuit is nu voor iedereen betaalbaar!

Wat is airless verfspuiten?

Met speciale verfspuitapparatuur is het mogelijk om verf onder hoge druk als nevel op het oppervlak te ‘sproeien’. Doordat dit met heel kleine druppels en heel gelijkmatig gaat is het eenvoudig een zeer egaal oppervlak te creëren. Dit gaat met enige oefening heel eenvoudig en is ook voor de niet-professional goed te doen. Het resultaat is dan ook vaak veel strakker dan wanneer een kwast of roller wordt gebruikt. De term airless wordt gebruikt omdat er ook verfspuit systemen zijn waar de verf samen met lucht wordt gespoten, ook wel lucht ondersteund genoemd. Dat is bij airless verfspuiten niet het geval.

Welk type verfspuit is geschikt voor mij?

Op sites als Verfspuit.net en Verfspuitwinkel.nl is een groot aanbod te zien van airless verfspuiten. Een keuze maken is lastig en advies inwinnen is altijd verstandig. Er zijn grotere installaties van merken als Graco, Wagner en Tritech maar ook spuiten die erg mobiel zijn zoals de populaire Ultra Max. Ook het budget is natuurlijk een factor om rekening mee te houden. Een professionele verfspuit kan een flink prijskaartje hebben en de vraag is of dat in jouw geval de juiste keuze is. Bij Verfspuitwinkel.nl wordt aangegeven dat het bedrijf veel ervaring heeft met de techniek, hier zelf dagelijks mee werkt in de vorm van service beurten en reparaties en dan ook gedegen advies kan geven. We raden dan ook aan om gebruikt te maken van een dergelijke partij om tot een keuze te komen. Een ding is zeker, met een verfspuit is de vervelende schilderklus stukken minder vervelend en bovendien vele malen sneller klaar!