Bij recreatie op de mooie Nederlandse Waddeneilanden denk je in eerste instantie aan een strakblauwe lucht en een zonnetje. Wat de eilanders zelf al weten is dat ook met minder zonnig weer het nog steeds heerlijk is aan het strand en langs de duinen. Voor sommige activiteiten is het mogelijk zelfs nog beter een iets minder mooie dag te gaan dan wanneer een felle zon op je lichaam straalt. Zo kan je op Texel prima gaan zeehonden spotten met de TX44 robbentocht als het iets minder zonnig of warm weer is.

TX44 Robbenboot

De TX44 is een grote robbenboot voorzien van een buiten- en binnendek waar beide rond de 100 personen kunnen zitten. Bij warm en droog weer is het buitendek natuurlijk het meest voor de hand liggend maar ook binnen is het altijd goed toeven. Er is goed uitzicht naar beide kanten van de boot en je kan genieten van een goede kop koffie of andere versnapering want hier bevindt zich ook de bar. Buiten geniet je uiteraard ook van de wind door de haren, hoewel die soms wel erg hard kan waaien op de zee. Bij een flinke zon moet je oppassen dat je niet verbrand want door de wind voel je vaak niet hoe fel de zon straalt. Wanneer de zon minder schijnt kan je (eventueel met een jas aan) vaak nog prima buiten zitten.

De Waddencruise

De tocht van de TX44 begint in de haven van Oudeschild. Een mooi havenplaatsje die na aankomst van de veerpont binnen een minuut of tien te bereiken is met de auto. Je kan vooruit al reserveren via de website maar ook zijn er meestal ter plaatse nog tickets verkrijgbaar. De tocht voert eerst naar De Razende Bol, een zandplaat waar altijd zeehonden zijn te zien. Om de dieren niet te storen vaart de kapitein niet té dichtbij maar ze zijn goed te zien en je kan bovendien gratis een verrekijker lenen. Onderweg worden allerlei wetenswaardigheden verteld in meerdere talen dus neem gerust ook je Duitse of Engelse gasten mee.

Marinehaven

Na het kijken bij de zeehonden vaart het schip verder naar de Marinehaven van Den Helder. Hier liggen vele militaire vaartuigen waar de TX44 langs vaart, terwijl de schipper hier van alles over weet te vertellen! Op deze manier is het bezichtigen van de marineschepen, onderzeeërs en andere vaartuigen een prachtige belevenis.

Horeca

Niet alleen onderweg op de robbenboot kan je genieten van iets lekkers. Ook na terugkomst in de haven heb je de keuze uit verschillende restaurants waar zowel binnen als buiten lekker gegeten en gedronken kan worden.

Alle reden om dus ook bij iets minder mooi weer Texel te bezoeken en mee te gaan met de TX44 Waddencruise!

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]