Een saaie witte muur is snel opgefleurd met een woonaccessoires voor aan de wand. Deze vorm van woonaccessoires heeft de afgelopen tijd een ontwikkeling doorgemaakt. Waar het eerst met name schilderijen waren is de focus langzaam maar zeker verschoven naar wandelementen. Het schilderij heeft plaatsgemaakt voor een multifunctionele woonaccessoire.

Mooie en praktische woonaccessoires

Je ziet ze overal voorbijkomen. Op televisie, in woonbladen, op Facebook, Pinterest en op blogs van creatievelingen: de multifunctionele wanddecoratie als woonaccessoire. Deze woonaccessoire is niets meer of minder dan een groot stuk hout zoals aan elkaar gelijmde planken of een oude deur voorzien van planken. Deze woonaccessoire leunt of hangt tegen de wand. Het voordelen van een woonaccessoire die tegen de wand leunt, is dat je het makkelijk kunt verplaatsen zonder een lelijk gat in de muur achter te laten.

Woonaccessoires op een woonaccessoire

Je leest het goed. Het houten wandbord als wanddecoratie heeft het voordeel dat je op de plankjes woonaccessoires kunt plaatsen. Het houten wandbord is eigenlijk een vernieuwde versie van de aloude letterbak. Alleen zijn de vakjes van de letterbak erg klein en kunnen er dus alleen kleine woonaccessoires in. Op het houten wandbord kun groter woonaccessoires uitstallen en is toepasbaar in de keuken en de woonkamer.

Woonaccessoires op een houten wandbord

Afhankelijk van de plek waar het houten wandbord hangt, plaats je er toepasselijke woonaccessoires op. In de keuken is het leuk om een kruidentuintje op de plankjes te zetten vergezeld van nostalgische keukenattributen als Keulse potjes, zeepbakjes, houten schaaltjes, peper- en zoutmolen. Als je er ook een stukje schoolbordfolie op plakt, kun je ook de boodschappen of het menu van de dag er op noteren met een krijtje, wat ook weer een heel nostalgiek sfeertje aan het geheel geeft.
In de woonkamer kun je er je verzameling zelf geschilderde glazen vazen op zetten Maar ook waxinelichtjes, potjes met vetplantjes en je mooiste vondsten uit de natuur kun je er op uitstallen.