FAQ items aan het laden...
Wijnen2019-04-15T10:30:28+02:00

Promoot Blogetje Wijn

Alles over wijnen vind je op Blogetje

We zijn met zijn allen de laatste jaren steeds meer wijn gaan drinken en de consumptie van wijnen neemt nog altijd verder toe.

Ben je een echte wijnliefhebber en vind je de berichten over wijn leuk?

Meld je dan aan via onderstaand aanmeldformulier en ontvang een e-mail zodra er nieuwe wijnberichten worden geplaatst. Zo blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste tips en adviezen.


  Wijnberichten

  Adviezen & tips over rode, witte, mousserende en rosé wijnen

  Wijn is een alcoholhoudende drank die wordt geproduceerd door het vergisten van druivensap. Het complete proces van wijnproductie wordt vinificatie genoemd. Er zijn meerdere soorten wijn: rode wijn, witte wijn, rosé en mousserende wijnen zoals bijvoorbeeld champagne. Als we de wijn scheikundig gaan ontleden vinden we in wijn de volgende stoffen: water, suikers, alcohol, resveratrol, quercetine, tannine, sulfiet, koolzuurgas (in mousserende wijnen), hars (in retsina) en andere stoffen in veel kleinere hoeveelheden. Er bestaan ook met wijnalcohol versterkte wijnen, zoals madeira, port, marsala en sherry. In sommige gevallen worden er tevens kruiden aan toegevoegd zoals bijvoorbeeld bij vermout.

  Wijnbouw wordt gevonden in wijnstreken verspreid over de gehele wereld binnen de gematigde klimaatzones. Wijnkenners spreken vaak van wijnen uit de Oude Wereld (Europa) versus wijnen uit de Nieuwe Wereld. Dit zijn met name landen in Noord- en Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland.

  Chileense wijnen

  By |woensdag, 2 januari 2019 - 16:34|Categorieën: Alcohol en drank|

  Ook al werd er in de 18e eeuw in Chili al wijn verbouwd door monniken van Spaanse afkomst, toch wordt Chili een nieuw wijn land genoemd. Dit komt doordat in het begin van de jaren negentig de export van Chileense wijn naar Europa pas echt goed op gang  kwam en meteen een enorme sprong maakte. Tegenwoordig zijn er in Chili de bekende wijnhuizen Mondavi, Rothschild, Torres en Marnier Lapostolle te vinden. Zij produceren kwalitatief grote Chileense wijnen. Wijngebieden De bekendste 4 grote wijn gebieden van Chili zijn de Aconagaua, de Valle Central en de Region Sur O Merdional, deze bevinden zich tussen Santiago de Chili en Cauquenes. Chili produceert veel Cabarnet Sauvignon (47%), op de voet gevold door Chardonnay, Sauvignon Blanc en Merlot.

De Chardonnay was oorspronkelijk niet zo wijdverbreid aangeplant, maar maakte in de laatste 10 jaar een explosieve groei door. Verschillende smaken van de Chardonnay en Sauvignon Blanc. De smaak van de Chileense Chardonnay is voor een groot deel afhankelijk van het type hout dat wordt gebruikt bij een eventuele opslag. Chardonnay Over het algemeen [...]

  Australische wijnen

  By |zaterdag, 5 januari 2019 - 17:38|Categorieën: Alcohol en drank|

  Australische wijnen worden steeds populairder, en dat is ook niet zo gek. Dit land maakt heerlijke rode wijnen, witte wijnen, rosé en mousserende wijnen. Al is de ontwikkeling van al deze wijnen nog volop in ontwikkeling, dat wil niet zeggen dat we de Australische wijnen mogen overslaan. Australische witte wijnen Er zijn een aantal Australische witte wijnen die om aandacht vragen. Dat zijn de Riesling, de Chardonnay, de Sémillon en de Sauvignon Blanc. Deze wijnen hebben allemaal een uitstekende zuurbalans. Proef deze wijnen zelf eens een keer en sta versteld van de kwaliteit. De ene wijn is misschien iets zoeter, iets frisser of wat voller, maar dat is juist het mooie aan deze wijnen. Er is voor iedereen wel een mooie Australische wijn te vinden. Australische rode wijnen De rode wijnen uit Australië die zeker genoemd moeten worden zijn de Merlot, de Shiraz, de Cabernet Sauvignon en de Pinot Noir. Deze wijnen mogen niet ontbreken bij een Australische maaltijd met gegrild vlees. Ook hier geldt weer dat de aroma's en de fruitsmaken heel bijzonder zijn. [...]

  Sierhekwerken

  By |dinsdag, 1 januari 2019 - 9:31|Categorieën: Alcohol en drank|

  Offerte voor sierhekwerk en metalen poort opvragen Steeds meer tuineigenaren kiezen voor een sierhekwerk als omheining van de tuin. Een sierhekwerk is een fraaie blikvanger van de tuin, is onderhoudsarm en bovendien vergroot het de veiligheid. Sierhekwerk is in vele soorten en maten verkrijgbaar en kan is veel gevallen ook op maat worden gemaakt, bijvoorbeeld naar eigen ontwerp! Toegang via een metalen poort Bij een sierhekwerk is een bijpassende metalen poort de ideale combinatie. Een poort kan extra fraai worden vormgegeven met imponerende punten en liggers in mooie ronde vormen. In veel gevallen wordt gebruik gemaakt van een grote inrij of schuifpoort en een kleinere toegangspoort voor voetgangers. Automatisering van de poort Een metalen poort kan eenvoudig worden geautomatiseerd. Dat wil zeggen, zorgen dat deze elektronisch geopend wordt en/of met een intercom systeem de toegang geregeld kan worden. De mogelijkheden hiervan zijn diverse. Zo kan dit vrij eenvoudig met een afstandsbediening of knop maar zijn er tegenwoordig ook apps voor smartphones beschikbaar. Offerte aanvragen Via de website van Winter Sierhekwerk en Poorten is het [...]

  Heb je een lekkere fles rode wijn gekocht? Dan wil je daar zeker ook maximaal van genieten. Hoe moet je nu echt genieten van een goed glas wijn? Lees de tips en adviezen van wijnexperts over hoe optimaal te genieten van een goed glas rode wijn. Van het bewaren van wijn, tot het ontkurken van de fles, het op de juiste manier decanteren, de juiste temperatuur en het drinken van rode wijn.

  Duitse wijnen behoren tot de allerbeste wijnen in de wereld. Kwaliteitswijn uit de dertien Duitse gebieden worden geproduceerd van rijpere druiven en deze moeten allen voldoen aan de veeleisende kwaliteitsnormen van de straffe Duitse wetgeving voor Duitse wijnen. Lees hier over de verschillende Duitse wijnclassificaties.

  Rosé wijnen zijn sterk onderhevig aan trends. In de jaren zeventig was deze wijn zeer in trek. Eind jaren negentig kwam de rosé wijn weer in opkomst en is populair gebleven tot aan de dag van vandaag. Maar hoe komt rosé nu eigenlijk aan die typische kleur? En waar vind je de lekkerste rosé wijnen? Lees meer over rosé ’s uit verschillende populaire wijnlanden.

  Australische Wijn

  Mis ze niet!

  Australische wijnen worden steeds populairder, en dat is ook niet zo vreemd. Australië maakt fantastische rode wijnen, witte wijnen, rosé en natuurlijk mousserende wijn, die je echt versteld kunnen doen staan door de uitstekende kwaliteit! Al is de ontwikkeling van al deze Australische wijnen nog volop in gang, wijnen uit Australië doen zeker niet onder voor wijnen uit andere wijnlanden. Lees hier meer over Australische witte wijn, rosé wijn, rode wijn en mousserende wijn.

  “Soms neem ik een bad omdat het moeilijk is om wijn onder de douche te drinken.”

  Anoniem • Uitspraak van de Dag

  “Het is pas crisis als de wijn op is!”

  Anoniem • Stelling van de Dag

  “In de hemel is geen bier, daarom drinken wij het hier.”

  Anoniem • Stelling van de Dag
  “Met gebroken glazen kan men de waard niet betalen.”
  Anoniem • Stelling van de Dag
  “Een gezonde ziel kan in geen droog lichaam wonen.”
  Anoniem • Stelling van de Dag
  Ga naar de bovenkant