Ben jij ook pas tevreden als je op zaterdagmiddag naar je heilige koe kijkt en tevreden vaststelt dat deze, na de uitgebreide was- en poetsbeurt, perfect staat te glimmen? Dat er geen stofje meer op het dashboard is te zien en geen koekkruimel meer bij de versnellingspook is te zien? Dan is deze blog voor jou! Als jij gek bent op je auto kan je namelijk altijd nog een stapje verder gaan!

Tuning

Een van de simpelste trucs in om je auto te laten chiptunen. Dit wil zeggen dat de software van je auto wordt uitgelezen en daar kleine aanpassingen in worden gedaan. Hierdoor krijg je meer PK’s beschikbaar en kan je nog meer van je wagen gaan genieten. Dit klinkt schimmig maar is met de goede wegen in Nederland zeer veilig. Niet alleen kan de auto zelf getuned worden, als je een DSG hebt dan kan ook deze worden getuned om de doorschakelpunten aan te passen en het rijgenot te vergroten.

Geluid

De tijd van grote subwoovers en de hoedenplank vol met Pioneer speakers is wel geweest. In de jaren 90 was dat wel nodig om een fatsoenlijk geluid in de auto te verkrijgen. Toen waren de standaard speakers alleen uitgerust om “de berichten” te kunnen verstaan en dat je misschien net kon onderscheiden of Abba of The Rolling Stones op Radio 3 werd gedraaid. Wanneer 2 Unlimited werd gestart dan had je een flinke speaker nodig om dat te ‘voelen’. Die tijd is geweest maar ook nu is er, zeker met een youngtimer, nog veel winst te behalen door betere speakers en versterker te installeren. Immers; de enige plek waar je ongegeneerd keihard muziek kan draaien is toch onderweg in de auto?

Uitdeuken

Een gevoelig onderwerp. Iedereen heeft weleens de pech dat een of andere onverlaat met een winkelwagen of ander ‘wapen’ een deukje veroorzaakt in de grote trots. Menig autoliefhebber wordt er emotioneel van als die een deukje tegenkomt. Zowel tranen als vuur kunnen uit de ogen tevoorschijn komen! En je begint al te denken: onderdelen demonteren, heel onderdeel vervangen of uitdeuken en spuiten en weer laten monteren en dan maar hopen dat het niet opvalt. Gelukkig kan dat anders. Er zijn specialisten die kleine deuken kunnen restylen, oftewel uitdeuken zonder spuiten. Pas wel op: er zijn slechts enkele vakidioten die hierin een oog voor detail aan de dag leggen dat ze aan jouw auto mogen werken! De besten in het restyle vak maken onzichtbaar werk! Dat wil zeggen: je ziet niets meer van het deukje en je auto is weer in perfecte staat. De kosten voor uitdeuken zonder spuiten vallen vaak ook reuze mee!

Accessoires

Als laatste nog een leuke tip: voorzien je wagen van een persoonlijke touch met passende accessoires. Op beurzen en online koop je allerlei gave stickers voor op de wagen maar ook in de wagen kan je je uitleven. Denk aan de cliché dobbelstenen als je een beetje fout bezig wilt zijn en ook de kerstverlichting in december! Maar ook een gave mattenset of stuurhoes kan je auto net even wat meer jouw heilige koe maken!