Is de puntentelling bij jouw sportclub of in de sporthal waar jij de meest geweldige sportprestaties levert, nog uit het jaar nul? Dat is niet meer nodig! Door een slimme aanpak heb je in no-time een gratis Led Scorebord en breng je jouw club of sporthal naar de 21e eeuw!

Wat kan je met een modern led scorebord?

Het mooie is dat zo’n eigentijds scorebord multifunctioneel is! Je kan er eigenlijk van alles op laten zien, want het is in feite een groot TV scherm. Denk bijvoorbeeld aan:

  • video’s of foto’s van eerdere wedstrijden of van het team
  • acties van de club promoten
  • actueel nieuws, agenda, weerbericht of informatie voor en na wedstrijden
  • films vertonen als gezellige teambuilding wellicht zelfs!

En een van de belangrijkste mogelijkheden, behalve de score: reclames!

Hoe kan zo’n led-scherm dan gratis?

Om een led scorebord gratis te kunnen gebruiken moet je beseffen dat mensen op een tribune niet alleen aandacht hebben voor de wedstrijd. Niet voor niks hangen stadions van profclubs vol met reclameborden en zie je de meest opvallende reclame animaties op de borden langs de kant. Dit is waar de clubs het geld mee binnenhalen. En dat kan jij ook! Je kan namelijk onbeperkt veel reclame laten zien op hetzelfde scherm. Anders dan houten borden, want die ruimte (zeker op de beste plaatsen) is snel vol. De truc is dus om adverteerders te vinden die maandelijks of jaarlijks gaan betalen voor reclame video’s of banners op het led scorebord. Deze kunnen tijdens of voor -en na wedstrijden worden vertoond. Eventueel voor- en na de wedstrijd zelfs met geluid. Bewegend beeld valt natuurlijk helemaal op voor de adverteerder! Het geld dat de reclame oplevert is meestal voldoende voor een mooie led scorebord voor jouw sporthal of sportclub. Wellicht blijft er zelfs nog meer over! Veel bedrijven hebben een potje voor sponsoring van sportclubs omdat dit ook aftrekbaar is en een teken van goodwill is voor de lokale gemeenschap.

Leasen of huren = balans!

De inkomsten uit reclame op het scherm komen natuurlijk geleidelijk. Wellicht is het daarom nog niet haalbaar om meteen een groot Led Scorebord aan te schaffen, want die zal normaal gesproken wel ineens betaald moeten worden. Maar er zijn ook bedrijven zoals QledX waar een Led Scorebord geleased kan worden. Hiermee vermijd je de grote aanschafkosten en betaal je per maand. Net als dat er per maand een bedrag binnenkomt van je sponsors! Zo blijven inkomsten en uitgaven mooi in balans en kan je snel beschikken over een ‘gratis’ led scorebord!