Nog op zoek naar een leuk gezins- of bedrijfsuitje? Denk dan eens aan een e-chopper rit door de Drentse natuur! De e-chopper is een tof uitziende elektrische scooter waarop je voorlopig nog zonder helm mag rijden, zoals op een snorfiets. Je moet er wel een rijbewijs voor hebben maar verder is het rijden zeer laagdrempelig. In Drenthe zijn diverse prachtige gebieden om geruisloos met een e-chopper te bekijken!

Op diverse plaatsen in Drenthe

De afgelopen jaren zijn er op vele plaatsen in Drenthe verhuurders van de populaire e-choppers gestart. Zo huur je e-choppers in o.a. Exloo, Emmen, Weiteveen, Klazienaveen, Sleen, Dwingeloo en Zwiggelte. Vaak vindt je wel een verhuurlocatie nabij natuurgebieden zoals het Dwingelderveld, Bargerveen en Fochteloërveen. Let wel op: vooral in het weekend zijn verhuurders vaak uitverkocht, reserveer dus op tijd e-choppers!

Kinderen achterop

Kinderen mogen helaas niet zelf rijden met een e-chopper maar zij kunnen wel achterop een tweepersoons scooter. Let wel op dat je erop let dat kinderen achterop mogen, niet elke verhuurder laat dit op zijn scooters toe. De verantwoording ligt ook bij jou als huurder.  Het is niet verstandig om hele jonge kinderen op een scooter mee te nemen.

Arrangementen

Bij de meeste verhuurders van de e-choppers kan je een leuke route krijgen om te rijden. Meestal gaat zo’n route door een natuurgebied maar sommige verhuurbedrijven hebben ook routes door kleine dorpjes met leuke bezienswaardigheden. Vaak zijn er ook arrangementen verkrijgbaar. Bijvoorbeeld met een lunch, diner, picknick of andere deal. Vaak in samenwerking met een lokale horecaondernemer zodat er een leuke korting is berekend. Deze arrangementen zijn vooral erg geschikt voor grotere groepen, zoals een bedrijfsuitje, familiedag of vrijgezellenfeest!

In stilte elektrisch rijden

Het mooie aan de e-chopper is dat deze elektrisch is en dus geen lawaai maakt zoals een benzine motor op een brommer of scooter. Hierdoor kan je in alle rust genieten van een toer door de Drentse natuur of dorpen. Nadeel van het geluidloos toeren is dat andere weggebruikers je niet altijd horen aankomen. Het is verstandig dit in de gaten te houden en bij twijfel wat geluid te maken of eventueel een bel of claxon te gebruiken.

Borg

Als je een duur apparaat huurt ben je in bijna alle gevallen verplicht een borg te betalen. Ook bij de verhuurders van e-choppers in Drenthe is dat de regel. De borg ligt meestal tussen de €50 en €100 per scooter waarbij er meestal een maximum bedrag wordt gerekend voor grotere groepen. Borg kan meestal cash worden ingeleverd maar ook kan dit soms worden gepind. Bij het netjes en heel; terugbrengen van de choppers krijg je de borg dan retour(gepind).