Het aantal woninginbraken is in 2013 weliswaar gedaald. Er vinden nogsteeds zo’n 250 woninginbraken plaats per dag.  Een aantal tips tegen woninginbraken zijn kort maar krachtig. Zo is het bijvoorbeeld bekend dat een schuifpui inbraakgevoelig is. Hiervoor is het verstandig een geschikt slot aan te passen. Het beter beveiligen van de woning verminderd de kans op inbraak.

Een goede terreinbeveiliging is het halve werk

Omdat dieven vrijwel altijd via de tuin binnen komen is het belangrijk om een goede afrastering te plaatsen in de tuin. Er zijn verschillende soorten afrasteringen die allemaal verschillende kenmerken hebben en bijdrages hebben aan terreinbeveiliging. Zo kan er gekozen worden voor spijlenhekwerken, staalmathekwerken, gaashekwerken en lage hekwerken. Zit bezitten allemaal verschillende eigenschappen die er voor zorgen dieven buiten de deur te houden. Ook zijn ze te combineren met extra opties zoals camera’s en elektrische poorten.

Daarnaast zijn er nog een aantal andere tips die de kans op inbraak verminderen

– Het is ondertussen ook bij dieven wel bekend dat de deurmat en bloempot geen geheime plaatsen meer zijn voor het verstoppen van sleutels. Dit zullen de eerste plekken zijn waar zij zoeken.
– Hang geen adreslabels aan uw sleutelbos.
– Registreer en fotografeer uw kostbare bezittingen. Er zijn verschillende sites die u helpen stap voor stap een goede en unieke beschrijving van bijvoorbeeld uw sieraden te maken. Deze beschrijving kan de politie helpen uw gestolen juwelen terug te bezorgen.
– Zorg voor voldoende verlichting in en om uw woning. Zo lijkt het alsof er iemand thuis is en zijn de inbrekers in het licht aan het werk.

Een combinatie van het beveiligen van het terrein, het gebruik maken van deze tips en het gebruik maken van goede sloten kan de woningbeveiliging een stuk verbeteren. Ook oplettende buurtbewoners kunnen zorgen voor vermindering van woninginbraak. Het komt namelijk steeds vaker voor dat buurtbewoners de politie alarmeren bij verdachte situaties. Zo wordt samen de pakkans van woninginbraak tegengegaan.