De meeste huizen in Nederland gebruiken een CV ketel. Een CV ketel is onmisbaar in het huishouden. 

Zonder een CV ketel zou het maar koud zijn in uw huis. In ons natte en klamme kikkerlandje is een verwarming niet meer weg te denken. Meestal zorgt de CV ketel, naast verwarming in huis, ook voor de warm water voorziening voor de douche of het bad en voor warme water in de keuken. Het is belangrijk dat een CV ketel duurzaam is en betrouwbaar is. Deze moet het immers altijd doen!

Een goede jaarlijkse onderhoudsbeurt is dus van groot belang. Een goed onderhouden ketel vergroot aan de ene kant de levensduur van uw CV ketel en aan de andere kant zorgt CV onderhoud ervoor dat een CV ketel storing wordt beperkt tot een minimum. Daarnaast is het ook nog eens goed voor de veiligheid in uw woning. Denk hierbij eens aan controle van de rookgasafvoer van de CV installatie. De meeste ketels hebben tegenwoordig een gesloten systeem voor de aanvoer en de afvoer van rookgas. Het is echter wel van belang regelmatig te laten controleren of de afvoeren van de CV nog in orde zijn.

Een andere goede reden om uw CV ketel jaarlijks te laten inspecteren is het energieverbruik van gas. Een ketel die slecht is onderhoudenen niet goed is afgesteld, wordt aan de binnenkant smerig, waardoor sommige onderdelen minder goed werken. Dit zorgt er o.a. voor dat het energieverbruik toeneemt. Jaarlijks onderhoud van uw CV ketel scheelt dus ook nog eens op de energierekening en dus in uw portemonnee.

Tijdens de zomer staat de verwarming in de meeste huishoudens uit. Uw CV ketel staat dan stil met uitzondering van de warmwater voorziening. De meeste CV storingen ontstaan dan ook aan het begin van de herfst wanneer het weer kouder wordt en u de verwarming weer eens wilt aanzetten. Het is dus slim om uw CV ketel aan het einde van de zomer te laten controleren, zodat u niet, zodra het kouder wordt, tijdelijk zonder verwarming zit en warm water zit.

Wilt u niet jaarlijks zelf hoeven te denken aan een onderhoudsbeurt voor uw CV ketels, sluit dan een voordelige onderhoudsabonnement af. U betaalt dan in de meeste gevallen een maandelijks abonnement. Ieder jaar komt er automatisch een erkende CV monteur die uw hr ketel inspecteert. De kosten van het uurloon zitten vaak in de abonnementskosten. De kosten van onderdelen dient u meestal zelf te bekostigen.