Veel mensen hebben last van slapeloosheid. Na een nacht zonder slaap ben je niet op je best. Je bent duf, hebt misschien hoofdpijn en je humeur is niet wat het zou moeten zijn. Dit verschilt overigens wel per persoon, omdat de één wat minder slaap nodig heeft als de ander.

Gevolgen van te weinig slaap

Wanneer je twee nachten helemaal niet zou slapen wordt het moeilijk om goed na te denken en om handelingen uit te voeren. Je hersenen en je lichaam hebben moeite om hun normale taken uit te voeren. Dit kan resulteren in bijvoorbeeld somberheid, geheugenproblemen, verzwakt imuunsysteem en ook kan het voorkomen dat u heel erg prikkelbaar word terwijl u normaal heel veel kan verdragen.

Na drie tot vijf nachten zonder slaap begin je te hallucineren en gaat het steeds slechter met je. Je hersenen kunnen niet meer de benodigde signalen naar je lichaam sturen en uiteindelijk loopt dit fataal af. Hoewel ons lichaam kan rusten zonder slaap, kunnen onze hersenen niet zonder echte slaap.

Goede nachtrust

Het is dus nu wel duidelijk dat het belangrijk is dat je een goede nachtrust heb. Om een goede nachtrust te garanderen is het aanschaffen van een matras dat perfect bij u past. Zo zijn er mensen die nooit meer iets anders willen dan boxsprings, waar in tegen er ook mensen zijn die hierdoor erg veel last van hun rug krijgen. Het is dus verstandig om professioneel advies te vragen in 1 van de vele winkels. Zo zal u nooit meer nachten wakker liggen en zal u heerlijk uitgeslapen wakker worden op uw nieuwe bed.