Kunststof kozijnen, Een zekere meerwaarde aan uw huis. Kunststof kozijnen wordt vaak in een huis gezien als een meerwaarde in uw huis maar waarom?

Een kunststof kozijn is een duurzaam product wat in een huis zit. Specialisten geven aan dat kunststof kozijnen 50 jaar langer door gaan dan een ander soort kozijn. De kozijnen van kunststof zijn ook nog eens heel onderhoudsarm en hoeft ook niet geschilderd te worden waardoor er nog minder werk voor u in zit. Hierdoor hoeft u ook minder verf aan te schaffen en dit kunt u ook weer voelen in uw portemonnee.

Een kunststof kozijn is ook nog eens goed voor een het isoleren van uw kamer. De kozijnen worden geïsoleerd doordat er verschillende kamers in het profiel zitten. Deze kamers in het kozijn zorgt dat het geluid en de warmte binnen blijft.

Inbraak / verbranding?

Een kunststof kozijn is ook nog eens goed tegen een inbraak van criminelen. Het materiaal van de kozijnen zijn beresterk en het zal ook niet splinteren. Wil je nog extra beveiliging hebben om zo aan het keurmerk SKG-weerstandsklasse 2 in aanmerking te komen dan moet u zelf nog een goedgekeurd hang-sluit werk slot toepassen. Het kozijn is tevens ook nog eens zeer brandveilig omdat het heel moeilijk in brand vliegt en het kunststof kozijn valt in de klasse b1 van brandveiligheid.

Geen verf nodig

Bij de kunststof kozijnen heeft u geen verf nodig omdat u de kozijnen in veel verschillende kleuren aangeleverd kunt krijgen. Voordeel hiervan is dat u geen geld hoeft uit te geven aan het verven van de kozijnen. Vaak worden er ook bij de levering van enkele kunststof kozijnen kleur garanties mee gegeven en deze zijn dan afhankelijk van de kleurstelling. Bij veel verschillende bedrijven kan de garantie oplopen tot 10 jaar.

Schüco of Gealan

Ik ben zelf bekend met 2 merken van kunststof kozijnen. De merken heten Schüco en Gealan. Het merk Schüco heeft een prachtige landelijke uitstraling en zorgt voor een prachtige sfeer in huis. De kozijnen van Gealan passen meer in moderne huizen en heeft ook een prachtige design. Ook al kiest u 1 van de 2 merken dan weet je zeker dat je voor kwaliteit, veiligheid en duurzame besparing kiest. Gealan heeft tevens ook nog de mogelijkheid om het in verschillende kleuren aan te passen zodat u het perfecte kozijn kunt kopen voor uw huis

De voordelen op een rijtje

  • Elk kunststof kozijn is onderhoudsvrij
  • Een kozijn is duurzaam en goed voor de wereld
  • Moeilijk om in te breken
  • Bestand tegen heel veel weersomstandigheden
  • Houdt warmte binnen waardoor het isolerend werkt
  • Leverbaar in heel veel verschillende kleuren