Een huis inrichten doe je maar een paar keer in het leven. Bij het inrichten van het huis moeten er veel keuzes gemaakt worden. Zo moet er gekozen worden voor de vloer, voor de kleuren in huis en de meubels. De meubels zijn een belangrijk onderdeel van het huis.

Zo kan er gekozen worden voor doorsnee meubels, maar ook voor designmeubels. In dit artikel worden verschillende mogelijkheden besproken.

Wat zijn design meubels?

Met design meubels worden vooral moderne en hippe meubels aangeduid, van een bepaalde ontwerper. Met design meubels kan een bepaalde sfeer worden gecreëerd in huis. Ze moeten allereerst handig in gebruik zijn, daarnaast natuurlijk mooi en als het kan ook nog innovatief. Design meubels worden zelf ontworpen en daardoor kan een bepaalde smaak worden afgestemd. Daarnaast kunnen de meubels multifunctioneel zijn. De woningen in de stad kunnen klein zijn met weinig ruimte. door meerdere functies in één meubel te laten samen komen kan er optimaal gebruik worden gemaakt van de ruimte.

Vooroordelen over design meubels

Design meubels hebben voor sommige mensen bij voorbaat al een negatief randje. Ze worden namelijk als duur gezien. Wanneer er wordt vergeleken met bijvoorbeeld IKEA-meubels zijn design meubelen inderdaad ‘duur’. Maar de vraag is of deze vergelijking wel gemaakt moet worden. Een IKEA meubel is een massaproduct, en dit weegt door in de productiekosten. Door veel tegelijk te produceren worden de ontwikkelingsuren, de productie uren steeds verder omlaag gebracht. Daarnaast kan gedacht worden aan de materiaalinkoop en het transport dat met massa minder kost dan een enkel product.

Ook zijn de prijzen van massaproductie de standaard geworden. Het is daarom moeilijk om te concurreren met een vaas van 1 euro. De prijs van een design-stuk kan hierbij moeilijk in de buurt komen. Kortom, bij design meubelen wordt er gekozen voor een uniek product. Er zullen maar weinig tot geen tweede exemplaren zijn van uw design meubel. Daarnaast is de garantie en service van design meubelen is daarnaast hoog. Ook verliest een design meubel zijn waarde minder door de uniekheid van het product. Dit betekent dat ze later nog te verkopen zijn.