Wanneer je tegenwoordig een beddenfolder bekijkt, valt het meteen op dat er veel verschillende boxsprings aangeboden worden. Er wordt gezegd dat ongeveer 70 procent van de verkochte bedden tegenwoordig een boxspring combinatie. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen de boxsprings? En wat kun je ervan verwachten?

Wat is een boxspring?

Als je boxspring letterlijk vertaald is het een box vol met springveren. Deze bestaat altijd uit een matras, een topmatras en het boxspring onderstel. Dit geheel maakt een comfortabel, ventilerend en verend bed. Je kan de boxspring uitbreiden met een hoofd- en voetbord. Verder kun je een boxspring helemaal naar eigen wens samenstellen, je kunt met pootjes of zonder pootjes kiezen en de bekleding kun je ook zelf samenstellen. Op deze manier is er voor iedere kamer wel een passende boxspring te vinden.

De voordelen

Dit type bed is een groot succes, maar wat zijn nu de voordelen van deze bedvorm?

  • Het uiterlijk van het bed is aantrekkelijk, je kan de stoffen en het eventuele hoofd- en voetbord helemaal naar smaak samenstellen
  • De combinatie van een binnenveringsmatras en een verende bodem zorgt voor comfort
  • De boxspring is hoog, wat voor mensen op leeftijd ook gunstig is
  • De boxspring wordt gezien als hotelbed, dit zorgt ervoor dat mensen graag een boxspring willen hebben
  • Er is een goede ventilatie in het bed door de open ruimte
  • Helemaal naar wens samen te stellen en dus is het bed geschikt voor elk type slaper

Welke matras?

Ook één van de voordelen van een boxspring is dat er eigenlijk elk type matras op kan worden gelegd. Vaak wordt er gekozen voor een pocketveren of een traagschuim matras.