Loop samen met ons naar de top van de hoge berg Kilimanjaro in Afrika op maar liefst 5.895 meter hoogte! We kozen voor de Lemosho route, een mooie, weinig gebruikte route voor de beklimming naar Uhuru Point, het dak van Afrika. Op heldere dagen kan de Kilimanjaro in een straal van 160 kilometer goed waargenomen worden, maar het omgekeerde geldt ook. Indien het een heldere dag is wanneer u de top bereikt dan heeft u een uitzicht waar u alleen van kunt dromen.

Voor deze route dient u wel degelijk over een goede gezondheid en conditie te beschikken, de tocht is inspannend maar zeker de moeite waard om de Kilimanjaro, van de noordzijde te beklimmen. Op de eerste dagen zal uw reisgids bewapend zijn daar de bossen aan de voet van de berg huis bieden aan olifanten, buffels en ander groot wild.

In zeven dagen reizen we naar de top van de Kilimanjaro, we overnachten in tenten of primitieve lodges, maar de reisgids, dragers en kok dun hun uiterste best om ons zoveel mogelijk te helpen en deze tocht onvergetelijk te maken. Op de laatste dag wordt er van middernacht tot 17 uur gelopen waarbij er een uur pauze is op Uhuru Point. Redelijk inspannend maar zeker de moeite waard. De afdaling gaat daarna veel sneller, in een dag bent u weer bij het oorspronkelijke vertrekpunt en krijgt u een officieel certificaat van de beklimming uitgereikt.

Bergwandelen is een sport voor alle leeftijden maar hoe ouder je wordt, hoe meer kwaaltjes je krijgt. Over het algemeen wandelt er op de Kilimanjaro jeugdig volk, er zijn ook uitzonderingen natuurlijk. Als je de beklimming ooit wil doen, stel ze dan niet uit tot aan uw pensioen. Neem gerust wandelstokken mee, deze zullen voor 20% minder belasting voor de benen zorgen en uw knieën sparen. Daarnaast dien je de natuur te respecteren, gooi dus geen papiertjes van bon bons of energierepen weg maar stop deze in uw rugzak en draag het mee terug naar beneden. Indien u ziet dat mede wandelaars daar niet zorgvuldig mee omgaan is het raadzaam dit aan de gids en de betreffende personen te melden.

Per wandelaar gaan er gemiddeld 3 dragers mee, zonder hen kun je waarschijnlijk de tocht niet maken. Zij breken het kampement op en ruimen alles netjes op waarna ze op hetzelfde pad naar boven gaan. Laat ze dus passeren wanneer ze achter u aansluiten, zij zullen dan uw bedje al weer gespreid hebben wanneer uw het volgende kampement bereikt en natuurlijk staat het eten dan ook al klaar zodat u alleen nog maar hoeft uit te rusten.

Andere populaire routes:

  • Machame route
  • Marangu route