Goedkoop gereedschap is sinds de crisis alleen maar meer een hype geworden. Het gereedschap wordt steeds meer online verkocht en er bestaan steeds meer bedrijven online die goedkoop gereedschap verkopen.

Er gaan ook steeds meer bouwbedrijven failliet en veel handelaren kopen dit gereedschap over en verkopen hierdoor goedkoop gereedschap. Maar welke website is nou betrouwbaar en waar kan ik met een gerust hart mijn gereedschap kopen.

Keurmerk

Een webshop die op internet staat is tegenwoordig een stuk bekender wanneer het bedrijf een keurmerk heeft. Een bekend webshop keurmerk is de online gedragscode. Dit bedrijf heeft al veel aanmeldingen van verschillende webshops en geeft uw webshop echt de uitstraling van betrouwbaarheid. Maar wat betekent nou een betrouwbaar keurmerk? Een betrouwbaar keurmerk kunt u op vier verschillende manieren onderscheiden.

Een betrouwbaar keurmerk is:

  1. Eigenaar mag alleen het keurmerk uitdelen aan een product of dienst
  2. Dat op de website goed wordt uitgelegd wat het keurmerk inhoud
  3. Dat goed wordt aangegeven waar het keurmerk aan moet voldoen
  4. Het keurmerk kijkt maandelijks of het bedrijf zich wel aan de regels houdt

Reactie websites

Als u het keurmerk vertrouwd en de webshop van goedkoop gereedschap vertrouwd dan kunt u altijd nog een extra check doen door bijvoorbeeld(als de webshop dit heeft) reacties gaan kijken op verschillende betrouwbare reactie sites. Een hele bekende reactie sites is trustpilot, kieskeurig en vergelijk. Deze site’s zijn zo ontworpen dat een klant pas een reactie kan geven wanneer ze een bestelling hebben gedaan en de reacties kunnen dus niet worden gemanipuleerd of verwijderd worden. Ook dit is een handige tip om eerst goed te kijken of het wel goede reacties zijn voordat u een aankoop gaat doen bij een webshop wat goedkoop gereedschap verkoopt.

Tips

– Bel voor aankoop van een product het bedrijf 1 keer op zodat u zeker weet of het bedrijf opneemt of aanwezig is op normale werk uren
– Mail voor je aankoop of het op voorraad is en of ze de levertijd kunnen garanderen.
– Kijk goed of het geen 2e hands gereedschap is zodat u zelf niet voor een verassing staat
– Vraag bekende mensen of ze ook al eens iets daar hebben besteld
– Koop nooit direct een zeer duur product maar begin bij een kleine aanschaf van bijvoorbeeld schroeven zodat u direct weet of het betrouwbaar is.