Waar je ook voor kiest, een lamellenrooster of een zonneluifel, iedereen heeft er wel eens de behoefte aan om de zon buiten te houden. Niets is namelijk vervelender om tijdens het werk, het kijken naar de televisie of het lezen van een boek gestoord te worden door hinderlijke zonnestralen. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor mensen die overdag in huis zitten, maar ook voor iedereen die aan het werk is. Voor die laatste groep biedt projectzonwering de oplossing.

Projectzonwering kan op vele manieren worden ingevuld. Allereerst is er de keus of de zonwering aan de binnenkant of aan de buitenkant moet worden bevestigd. Kies je bijvoorbeeld voor een lamellenrooster, dan wordt deze aan de buitenkant van de gevel bevestigt. Zo wordt de lichtinval geregeld naar stand van de zon en deze onderbroken welke ervoor zorgt dat u geen last meer hebt in uw kantoorpand van hinderlijke lichtinval.

Kiest een bedrijf voor een zonneluifel aan ieder raam, dan hangt deze aan de buitenzijde van het raam. De zonneluifel kan natuurlijk op allerlei manieren werken. Er bestaat een type zonneluifel dat met een klassiek koord naar beneden gelaten wordt. Maar door de hedendaagse techniek zijn ze er ook met afstandsbediening of zelfs volautomatisch. In dat geval voelt een sensor of het nodig is de zonneluifel automatisch naar beneden te laten.

Meer dan alleen effectief

Nadat er een afweging is gemaakt welk type zonwering het beste past bij een pand is het tijd om de uitstraling van het product te bepalen. In het geval van een lamellenrooster heeft een afnemer de keuze om voor een neutrale kleur te gaan, waardoor de houdbaarheid van het lamellenrooster wellicht wat langer is. Ook kan gekozen worden voor een lamellenrooster die volledig is afgestemd op de rest van de inrichting. In dat geval raakt een kleur misschien op den duur uit de mode, maar voegt het wel daadwerkelijk iets toe aan de uitstraling van een kantoor of winkel.

Waar de keuze ook op valt, projectzonwering uitzoeken hoeft nooit alleen. De meeste winkels bieden alle mogelijkheden onder één dak. Het enthousiaste personeel neemt alle tijd om samen met de klant een passende oplossing te zoeken en de producten worden vanzelfsprekend door professionele monteurs bevestigd. Het enige waar het wachten dan nog op is, is een paar zonnestralen.