Schanskorven worden in de volksmond ook wel steenkorven genoemd. Ze bestaan uit gaaspanelen die worden gevormd tot korven. Deze korven worden gevuld met verschillende soorten breuksteen zoals bijvoorbeeld Bassalt, Grauwacke, Maaskeien, Yellow Sun en Duitse kalksteen. Voor een bijzonder effect kunnen de korven ook gevuld worden met brokken van glas. Schanskorven kunnen op vele manieren worden gebruikt. Zo kunnen ze bijvoorbeeld worden gebruikt als grondbekleding voor bijvoorbeeld bescherming van oevers, heraanleg van stromen en het tegengaan van uitschuring en erosie. Daarnaast wordt de schanskorf ook gebruikt als bekleding van gevels.

Geluidsdemping

Schanskorven zijn niet alleen ideaal voor decoratieve doeleinde, maar ze dempen ook geluid en zijn daarom ook te gebruiken als geluidswal, daarom kunnen ze ook worden gebruikt naast (snel)wegen. Voor een extra natuurlijk effect kan men een deel (of geheel) van de schanskorven laten begroeien, met o.a. klimplanten of andere beplanting. Ook de combinatie van schanskorven met hout of natuursteen is ideaal voor het creëren van tuinmeubilair b.v. tuinbankjes, tafels, bloembakken of borders in tuinen.

Erfafscheiding

Als u schanskorven wilt gebruiken als erfafscheiding tussen twee tuinen, is het mogelijk om twee verschillende soorten stenen te gebruiken. Zo hoeft er dus geen overeenkomst te komen over de kleur breuksteen waarmee u de korf wilt vullen, en kunnen de korven naar de verschillende smaken worden aangepast. Daarnaast kunnen de schanskorven ook gebruikt worden om een urnenmuur van te maken, een barbecue of openhaard. Natuurlijk zijn er veel mogelijkheden die wij niet eens genoemd hebben. Heeft u iets in gedachte en wilt u weten of dat mogelijk is? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier!

Plaatsing

Voor het plaatsen van schanskorven is geen fundering nodig. Een goed aangedrukt ondergrond is voldoende om schanskorven op te plaatsen. Daarnaast kunnen schanskorven op veel plekken opgebouwd worden, aangezien wij bij Schanskorven Twente de stenen ook kunnen vervoeren met Big Bags waardoor elke plek bereikbaar is. Wij werken door heel de Benelux en Duitsland, geen enkele opdracht is ons te ver! De opbouw van schanskorven is uiterst snel, waardoor het naast permanente structuren, ook ideaal is voor tijdelijke structuren. De levensduur van schanskorven staat gelijk aan die van een gemetselde muur, wat neer komt op ongeveer 60 jaar. Daarnaast is er geen onderhoud nodig, het knippen van heggen is dus verleden tijd.