De lente staat weer voor de deur! Dat betekent dat u weer heerlijk in de tuin kunt zitten genietend van lekker wijntje of een goed glas koud bier. Om ’s middags de brandende zon te ontlopen kunt u een mooie terrasoverkapping laten plaatsen door zon-ex. Het grote voordeel van een terrasoverkapping is dat u niet alleen in de lente en de zomer van uw tuin kunt genieten, maar ook de winter en de herfst. Als u bijvoorbeeld een verwarming op gas of elektra ophangt, dan kunt u het hele jaar genieten van uw eigen terras. Het enige dat nog ontbreekt is een ober.

Terrasoverkapping laten plaatsen

De terrasoverkapping kan in alle kleuren en maten worden gebouwd. Ook het dak kan uit verschillende soorten materiaal bestaan. Zo kunnen wij terasoverkappingen leveren met een dakdraagsysteem, staanders of dak beplating. Daarbij kunt u ook nog kiezen uit een klassieke sierlijke uitstraling of een moderne strakke uitstraling. De beplating kunnen wij bij u plaatsen van glas of polycarbonaat. Wij kunnen u hierin adviseren. De keus blijft uiteraard aan u. Over deze overkapping kunnen wij doeken plaatsen die de zon weren. Zo kunt u zelf in de brandende zon heerlijk in de schaduw zitten in uw eigen tuin.

Het ander voordeel van de overkapping is dat u in de meeste gevallen geen vergunning nodig heeft om de overkapping te mogen plaatsen. Als u in een monumentaal pand woont dan heeft u helaas wel een vergunning nodig om een overkapping te plaatsen. Hiervoor kunt u contact opnemen met uw gemeente. Op de website van zon-ex staat ook een programma waarmee u kunt kijken of u voor uw woning een vergunning moet aanvragen ja of nee.