Een digitaal fotoalbum, wat is het precies en wat hebben we eraan? Je kunt er op verschillende manieren gebruik van maken. Je hebt de mogelijkheid om het album op de computer samen te stellen en dit volledig naar wens aan te passen. Daarnaast kun je het album digitaal delen en kun je op die manier om feedback vragen. Indien je er vervolgens doorheen wilt kunnen bladeren is het mogelijk om een digitaal fotoalbum af te laten drukken, zodat je het in de kast kunt zetten voor een mooie herinnering aan een gelegenheid of vakantie.

Fotoalbum maken

Je kunt zelf een digitaal fotoalbum maken, met behulp van de software van de verschillende aanbieders. Je kunt onder andere terecht bij HEMA, Albert Heijn en Albelli, aangezien je daar aan de slag kunt met software die op een heel eenvoudige manier in elkaar zit. Heb je een digitaal fotoalbum gemaakt en ben je daar helemaal tevreden over? Dan kun je het af laten drukken en in de winkel ophalen, of het netjes bij je thuis af laten leveren.

Digitaal delen

Voordat je een digitaal fotoalbum af laat drukken is het verstandig om hier goed kritisch naar te kijken. Wil je zelf nog kleine dingen aanpassen, of heeft iemand anders wellicht nog een goede tip? Probeer het album met een aantal anderen te delen, aangezien je er daarmee voor zorgt dat je niets over het hoofd ziet en je vervolgens optimaal plezier zal hebben van het boek dat je bij je thuis in de kast hebt staan. Een digitaal fotoalbum biedt je immers een tijd lang de kans om het boek precies zo samen te stellen zoals jij er graag gebruik van wenst te maken.