Een pvc vloer heeft heel veel voordelen en ook nog verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen! Maar welke allemaal?

Een pvc vloer is de beste vervanger voor laminaat omdat het pvc veel sterker en slijtvaster is dan een laminaat vloer. Een pvc vloer is ook nog eens in vergelijking qua prijs gunstiger dan een parketten vloer. Een pvc vloer is verkrijgbaar in steen, hout en verschillende abstracten en vormen van stroken en tegels. Deze lengtes en breedtes worden speciaal voor u gemaakt en lopen uiteen tot een gewone woning of voor zeer veel gebruikte belopen projecten.

Vloerverwarming?

Het voordeel van een pvc vloer is dat een pvc vloer met vloerverwarming een echte top combinatie is. Veel vloeren zoals een vinyl vloer of laminaat werken juist isolerend. De pvc vloer is dus eigenlijk optimaal genieten van de warmte.

Duurzaamheid

Een pvc vloer is ook nog eens duurzaam van zichzelf omdat het totaal recyclebaar is en dus elke keer opnieuw kan worden gebruikt!

Ondervloer:
Let op: de ondervloer van de pvc vloer worden strenge eisen aan gesteld. De vloer waar het op komt te liggen moet kurk droog zijn en droog blijven. Als het nat word krijg je allemaal bobbels en dat is zonde. Ook moet de vloer vlak en drukvast zijn zodat alles perfect lig en blijft liggen. De meeste bedrijven geven een minimale van 2mm in voor de vlak oppervlakte om goede hechting van de pvc aan de vloer te garanderen. Pas hierbij wel op dat het egaliseren van de vloer wel met speciaal materiaal en echt vak mensen moet worden gedaan want anders krijg je vaak een teleurstellend resultaat.

Voordelen ten opzichte van een vinyl vloer
– Zeer sterke vloer met een hoge slijtvastheid
– Zeer makkelijk schoon te houden en dus zeer onderhoudsvriendelijk
– Pvc vloer veel geschikter voor vloerverwarming door de warmte doorlaatbaarheid
– Weinig geluidshinder
– Vaak een veel langere garantie
– Pvc is vaak veel goedkoper

Voor aankoop van een pvc vloer moet u rekening houden met de volgende dingen

– Als de vloer er in ligt moet de vloer eerst 24 uur wennen aan de situatie dus zich aan een ander klimaat of een nieuwe omgeving wennen acclimatiseren
– Wanneer de vloer er 2 dagen in ligt moet u de vloer goed reinigen
– Gebruikt u bureau stoelen? Gebruik dan wielen met een zacht loopvlak
– Ligt er water op de vloer probeer dit zo snel mogelijk te verwijderen
– Als u dus bij een bedrijf gaat bestellen reken dan 5% meer omdat dit snij verlies ook moet worden meegerekend.