Bad Bentheim is een Duits Kurort en ligt vlakbij de Nederlandse grens in de buurt van Oldenzaal en het dorp De Lutte, tussen Nedersaksen (Niedersachsen) en Nordrhein Westfalen. Bad Bentheim is een romantische middeleeuwse stad met een typische sfeer. In Bad Bentheim is veel te beleven. Of u nu alleen op vakantie gaat, met uw partner of met uw gehele gezin, er is voor iedereen wat leuks te beleven. U kunt genieten van de wellness, de thermen en de zwembaden, de ridderfeesten, interessante musea en wandelen of fietsen in de heerlijke natuur. Daarnaast zijn er in Bad Bentheim veel leuke, goede en gezellige restaurants. Voor mensen die willen overnachten zijn er genoeg hotels te krijgen in iedere prijsklasse. Het kasteel Bentheim staat op een berg en deze kunt u al van grote afstand zien als u komt aanrijden. Dit zorgt voor het typische idyllische uitzicht waar Bad Bentheim om bekend staat.

Hieronder volgt een greep uit de vele mogelijkheden die Bad Bentheim kan bieden.

Kasteel Bentheim

Het middeleeuwse kasteel is een imposante zandsteenbouw in het hart en tevens ook het hoogste gedeelte van het heuvelachtige Bad Bentheim. Het kasteel is de grootste van noordwest Duitsland. Het kasteel is van veraf reeds te zien. Het is erg leuk om dit kasteel samen met uw gezin een dagje te gaan bezichtigen.

Thermen Bad Bentheim

Wilt u een dagje tot rust komen en houdt u van wellness? De thermen van Bad Bentheim zijn erg groot en beslaan maar liefst 3000 m2. Er zijn maar liefst 3 zwembaden, een grote sauna, zonnebanken, veel rustruimtes en een gezellige bistro. In de winter is het hier ook goed vertoeven. Het buitenbad heeft een temperatuur van maar liefst 29 graden Celsius en tijdens de winter kunt u ook gewoon buiten zwemmen.

Ridderfeesten

Beleef eens de sfeer van de middeleeuwen. Jaarlijks vinden er in Bad Bentheim, tijdens de lente, ridderfeesten plaats. U kunt paarden zien springen door brandende ringen, vuurspuwers en jongleurs met brandende fakkels. Aan het einde van de voorstelling volgt een betoverend slot. U wordt getrakteerd op een geweldig vuurwerk. U kunt een spannende show bekijken die zich afspeelt in de middeleeuwen waarbij ridders galopperen onder het kasteel. Tijdens deze ridderfeesten zijn er in Bad Bentheim allerlei festiviteiten.

Musea

Bent u een museum liefhebber? In Bad Bentheim vind u meerder musea. Het kasteelmuseum, waar u middeleeuwse kledij kunt zien, het zandsteenmuseum, waar u de geschiedenis van de bekende Bentheimer steen kunt zien en het museum van schilder Otto Pankok.

Bad Bentheim is een geweldige stad voor een vakantie. Bent u op zoek naar een hotel Bad Bentheim? Boek eens een aantal overnachtingen bij hotel Tonino in Bad Bentheim. Tonino is een hotel restaurant met een typische Italiaanse sfeer. Het personeel is vriendelijk, de bediening is goed en de kamers zijn prima. In de zomer kunt u buiten eten en kunt u genieten van een klein stukje Italië in Duitsland.