Nederland telt veel muzikanten. De populairste instrumenten die bespeeld worden zijn van groot naar klein de piano, de gitaar en het drumstel. Daarbij kunnen heel wat decibellen vrijkomen waar niet altijd iedereen even blij mee kan zijn. Vooral bij een drumstel is het geluid hard en zwaar wat daardoor meters verderop te horen is.

Vrijwel iedereen kan goede muziek waarderen en wanneer er dus een instrument goed wordt beheerst kan de familie en de buurman hier als eerste van genieten. Er kan echter ook overlast ontstaan omdat niet iedereen altijd zit te wachten op de muziek. Daarbij moet er veel geoefend worden en dus vaak hetzelfde nummer, of aantal akkoorden achter elkaar. Het is dan mogelijk om de overlast te beperken en de decibellen te verminderen met een drumstudio.

Voordelen

Een drumstudio kan daardoor een oplossing zijn voor iedereen in de muzikale familie. Een voorbeeld is de drumstudio van Esmono. Zij leveren drumcabines en drumstudio’s van kwaliteit.

Een drumcabine is ontwikkeld om muziek in op te nemen en te produceren. Zij zijn prima te gebruiken als drumcabine. In een dergelijke drumcabine heeft men voldoende ruimte om een drumstel te plaatsen en hierop te spelen. De klanken van een drumstel gaan vaak door veel muren en plafonds in een woning. Met een drumcabine kan dit opgelost worden. Ook is het, door de verwisselbare panelen, mogelijk om 2 drumstudio’s aan elkaar te koppelen. Ook is het mogelijk om een controle kamer er bij te bouwen.

De opnamestudio is voorzien van een airco en luchtcirculatiesysteem. Zo wordt de vrijgekomen warmte afgevoerd en de temperatuur in de drumcabine onder controle gehouden.

Naast een drumcabine worden er ook drumstudio’s verkocht.

Een drumcabine is bedoeld om muziek in te spelen, op te nemen en te produceren. een drumstudio is bedoeld om een drumstel in de plaatsen en hier muziek op te spelen. Een drumstel is vaak goed hoorbaar in de directe omgeving. Met een drumstudio zal je geen klagende buren meer hebben die overlast hebben van de harde knallen van het drumstel.

Uitrusting

Tot de uitrusting van een drumcabine/drumstudio behoort:

– Een deur, inclusief venster met veiligheidsglas;

– Ventilatiepanelen die de drumstudio voorzien van verse lucht en de temperatuur regelen;

– Een kabeltule zodat alle electronica netjes weggewerkt kan worden;

– Goede ophangpunten voor bijvoorbeeld lampen;

– Verdere bevestigingsmaterialen.