Arbeidsongeschiktheidsverzekering is speciaal voor zelfstandigen die niet met een baas werken. Zij worden dus niet verzekerd door een werkgever.

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering geldt bv. voor zzp-ers, freelancers etc. Een nadeel is dat je zelf je arbeidsongeschiktheidsverzekering af moet sluiten. Deze verzekering ga je zelf samen stellen en vergelijken. Heb je geen arbeidsongeschiktheidsverzekering dan loop je een groot risico wanneer er iets fout gaat op de werkvloer.

AOV zelfstandigen is erg belangrijk

AOV zelfstandigen is een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen. Als zelfstandigen ben je niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. De verantwoordelijkheid van het verzekeren van jezelf ligt dus bij de ondernemers zelf. In de praktijk zien we tot op de dag van vandaag ondernemers die niet verzekerd zijn. Zonder Arbeidsongeschiktheidsverzekering zelfstandige zijn er al veel zelfstandigen in financiële en lichamelijke problemen gekomen. Wanneer dit gebeurt moeten zij alles zelf betalen. Kunnen ze het niet betalen, gezien het feit dat ze geen inkomen hebben, dan word er beroep gedaan op je eigen vermogen. Dit vermogen heb je in een lange tijd opgebouwd en kun je in een korte tijd kwijt raken. Daarnaast kunnen ze als ej geen AOV zelfstandigen een beroep doen op de overwaarde die op je huis zit.

AOV berekenen wil zegen dat je zelf je verzekering samenstelt

AOV berekenen is voor zelfstandigen die zelf bepalen wat ze willen verzekeren. Zelfstandigen zijn in principe natuurlijk allemaal anders. Dan kijken we naar persoonlijke wensen van de verzekerde. Maar ook naar de branche waarin ze werkzaam zijn en werkzaamheden. Premie AOV berekenen betekent ook dat je zelf alle variabele in de hand hebt. Bijvoorbeeld hoelang je wilt overbruggen wanneer je arbeidsongeschikt raakt. Als laatste is het slim bij je AOV berekenen om te bekijken welk percentage van je inkomen je wilt verzekeren.