De handel op de LME vindt, in tegenstelling tot de aandelenbeurzen, nog plaats op de vloer. De handel gaat met o.a. handsignalen en met mondelinge vakjargon. De handelaren kunnen elkaar zien en horen. De London Metal Exchange is officieel opgericht in het jaar 1877 en is het centrum van de handel in metalen in de wereld. De LME prijzen zijn belangrijk voor bedrijven die handelen in deze metalen.

Geschiedenis

In het begin werd er alleen in koper gehandeld, LME koper. Lood en zink volgden al snel. De LME werd gesloten tijdens de tweede wereldoorlog en opende opnieuw de deuren in 1952. In 1978 werd de metalenhandel uitgebreid met aluminium. Daarna volgeden in 1979 nikkel, tin in 1989, in 1992 aluminium legering, staal in 2008 en in 2010 kobalt en molybdeen. De handelsomzet is ongeveer 11,6 miljard US dollars per jaar. De gemiddelde overeenkomst behelst een levertijd van gemiddeld 3 maanden. De openingstijden van de beurs zijn van 11:40 tot 17;00 uur Londense tijd.

The London Metal Exchange (LME) is een future beurs met wereldwijd de grootste handel in opties, en future contracten op basismetalen en andere metalen. Er kan ook contant worden gehandeld. Het adres van de LME is 56 Leadenhall straat in London.

Koersen LME

De afgelopen jaren zijn metaalprijzen zoals, lood, koper, zink, aluminium, tin en nikkel behoorlijk gestegen. De prijzen zijn een kwestie van vraag en aanbod. Is er veel vraag en weinig aanbod, stijgen de prijzen. Andersom geldt dat indien er weinig vraag is en veel aanbod, de prijzen zullen dalen. De prijzen van voorgenoemde metalen kunnen flink fluctueren waardoor het voor professionele handelaren en industriële metaalverwerkingsbedrijven belangrijk is om de metaalprijzen bij te houden.

Via internet is het al geruime tijd mogelijk om de LME prijzen te volgen. Het nadeel is echter dat de koersen worden weergegeven met een vertraging van 1 dag. Bedrijven en handelaren hebben echter behoefte aan zogenaamde real time koersen. Het gebruik van real time LME koersen kan voor sommige bedrijven grote besparingen opleveren, zowel in de inkoop als in de verkoop van metalen.

Real time LME koersen

Real time koersen kunnen alleen tegen betaling worden bekeken. Er zijn een handjevol bedrijven die deze real time LME koersen aanbieden in een abonnementsvorm. U kunt gebruik maken van de software en de real time LME koersen vervolgens kijken op uw computer, ipad, telefoon en op een beeldscherm.

  • LME prijzen
  • LME koper
  • Aluminiumprijzen

MetalRadar

Een bekende onderneming die sinds jaar en dag ervaring heeft met de is Metalradar. Metalradar levert real time LME software voor Real-time prijzen van ferro, non-ferro, edele en kleine metalen. Er zijn tevens apps verkrijgbaar voor de Iphone, Blackberry en Android telefoons. Er zijn officiële distributeurs van de 3 belangrijkste metalen beurzen in de wereld: de LME (London Metal Exchange), COMEX (Chicago Mercantile Exchange) en de Shanghai Futures Exchange.

Metalradar heeft een uitgebreid pakket voor aanlevering van de LME informatie. Hieronder vind u een overzicht:

LME voor de mobiele telefoon

LME voor de computer

Deze producten zijn ontworpen voor een groot gebruiksgemak. De software is gemakkelijk en eenvoudig naar uw wensen af te stemmen, zodat het uitsluitend de koersen van de metalen laat zien die u wenst. Op die manier kunt u real time LME prijzen bekijken, zodat u tijdig kunt ingrijpen als dat nodig is.