Het is een belangrijke beslissing wanneer er gekozen moet worden voor een nieuwe CV ketel. Omdat er vrij veel mogelijkheden bestaan, is het goed vooraf even te kijken wat de voordelen, nadelen, prijzen en kenmerken zijn van de verschillende soorten cv ketels. Jouw keuze zal uiteindelijk afhangen van een aantal factoren zoals de grootte van de woning, het comfort, het aantal gezinsleden, en of je al dan niet voor een milieuvriendelijke oplossing kiest.

De Combi-ketel

De combi-ketel zowel zorgt zowel voor verwarming als voor warm water. Zo heb je maar één toestel nodig. In de combi-ketel serie kan je kiezen voor de HR-ketel (Hoog Rendement) met ingebouwde boiler. Deze ketel werkt niet alleen efficiënt maar spaart hierdoor kosten uit. Een ingebouwde boiler zorgt meteen voor warm water van zodra je de kraan opent. Dit kost misschien meer energie maar zo gaat er minder water verloren.

De Solo-ketel

Een Solo-ketel geeft jou alle comfort wat verwarming betreft. Wil je later alsnog dezelfde CV ketel gebruiken om over warm water te beschikken? Geen probleem, de ATAG Solo-ketel biedt de mogelijkheid om een boiler aan te koppelen.

Heb je nood aan heel veel warm water dan ga je voor het ComfortSysteem, de Solo-ketel met een aparte boiler.

De zonneboiler

Wie bewust bezig is met het milieu kan nog kiezen voor de zonneboiler. Door de warmte van de zon kan je niet alleen warm water opwarmen maar je kan de zonneboiler ook aansluiten op een CV ketel zodat je op een goedkope en milieuvriendelijke manier ook verwarming hebt.

Eén van de voordelen is dat het warme water gratis is en dat de investering recht geeft op subsidies en/of premies. Je gaat ook duurzaam en zuinig om met energie.

ATAG biedt twee hoogwaardige oplossingen aan: De ALEC en de Q-Solar.

De ALEC maakt gebruik van de zonne-energie voor CV en warm water. Het buffervat dat tevens dienst doet als accu slaat de energie op die niet meteen gebruikt wordt.

De Q-Solar gaat nog een stap verder. Hier worden niet alleen de zonnestralen benut maar ook het licht. Dit is ideaal in combinatie met vloerverwarming.

ATAG heeft dus een brede waaien van producten, van de gewone CV ketel tot de milieuvriendelijkste oplossingen.

Klik hier om naar de website van ATAG CV ketels te gaan.