Het warme weer heeft zijn intrede gedaan, dat betekend dat we de komende periode massaal lekker terrasjes gaan pakken en tot laat buitenshuis ons tijd doorbrengen. Dit betekend ook dat we veel gaan stappen. Veel op de been zijn en veel lopen betekend dat je aan de ene kant makkelijke, lichte en comfortabele schoenen moet dragen, maar tegelijkertijd wil je er trendy uitzien. Soms is het namelijk niet gepast of niet prettig om met slippers rond te lopen, denk hierbij aan een verjaardag of een ander bijeenkomst. Ook op de werkvloer wil je er netjes bijlopen en tegelijkertijd op je gemak voelen.

Om je een aantal ideeën te geven hoe je stijlvol en tegelijkertijd comfortabel de deur uit kan, hebben we een lijst gemaakt van geschikte zomerschoenen voor de dames.

Espadrilles
Espadrilles zijn stijlvolle damesschoenen die variëren van hoogte maar allen identiek een geel/ beige achtige zool hebben die met touw gevlochten zijn. Deze damesschoenen zijn zeer geschikt voor de zomer omdat ze licht van gewicht zijn en bijna altijd een lichte kleur hebben.

Loafers
Loafers zijn trendy instappers die in verschillende kleuren en prints geleverd worden. Loafers zijn te verkrijgen met een platte zool of een kleine hak. Loafers zijn het meest geschikt voor bijeenkomsten waar je chique bij moet lopen in de zomerperiode. Zoals ook bij andere schoenensoorten zie je ook dat er bij loafers steeds meer studs gebruikt worden.

Slippers
De ideale footware voor thuis en informele evenementen. Slippers zijn licht van gewicht en bedenken de voeten zo min mogelijk. Het nadeel van slippers is dat ze erg buigzaam zijn, hierdoor kan je last krijgen van je voeten als je lang op de been bent.

Sandalen
Sandalen zijn er in verschillende hoogten. Je hebt sandalen met hak, met een platte zool en met een sleehak. Sandalen worden vaak met brede en/of smalle bandjes verfraaid. Tevens worden sandalen versierd met de nieuwste trend zoals animal prints. Dit in tegenstelling tot loafers, want loafers zijn over het algemeen nette/ zakelijke/ formele zomerschoenen.