Wanneer je bestrating gaat leggen in de tuin moet je op verschillende dingen letten. Je wilt immers wel dat de bestrating geruime tijd blijft liggen en niet na verloop van tijd gaat verzakken.. Je moet er dus voor zorgen dat de ondergrond van de bestrating in orde is. Dit doe je door alle boomstronken te verwijderen. Dit kan je zelf doen maar natuurlijk ook laten doen met behulp van een stobbenfrees. Zo wordt de ondergrond egaal gemaakt en is het leggen van de bestrating geen probleem. Op deze manier kun je lang genieten van de nieuwe tuin.

Wat kan de stobbenfrees?

Een stobbenfrees kan je namelijk helpen om alle boomstronken te verwijderen. De stobbenfrees vermaalt de boomstronken gelijk tot pulp en kan werken tot een diepte van wel 50 centimeter. Over het algemeen is dit voldoende om de volledige boomstronk te verwijderen. De pulp wordt vervolgens over de tuin verdeelt waar eerst de boomstronken lagen. Er kan ook aarde gestort worden waar de boomstronken lagen. Ook kan er een nieuwe plant voor u geplant worden op de plek waar eerst de boomstronk lag.

Afronding

Het is niet nodig om hiervoor thuis te blijven. Het open laten voor de poort of een andere toegang is voldoende. Na de werkzaamheden wordt het terras, de bestrating of tuin weer schoongeveegd met een bladblazer. Zo heeft u weinig tot geen last van het verwijderen van de boomstronk met een stobbenfrees. De boomstronken kunnen snel worden verwijderd in midden en Zuid-Nederland. Ook België ligt in het werkgebied.