Niet iedereen gebruikt een blokhut voor extra ruimte in huis. Grotere hutten dienen de laatste jaren steeds meer als vergroting van de woonruimte. Ben je schilder, ontwerper of iemand die een aparte werkruimte nodig heeft? Een blokhut die is geïntegreerd in je huis is de ideale oplossing.

Bestemming

Over de bestemming die je blokhut krijgt, kun je helemaal zelf beslissen. Komt je fiets erin of extra gereedschappen, feestmeubilair of alles dat geen goede plekje heeft? Of wordt het een ontvangstruimte voor gezellige onderonsjes met de familie? Of nee…een plek voor jou alleen?

Aanbod

Het aanbod in blokhutten is divers en kan ook worden afgestemd op wat jij als klant wilt. De prijzen variëren afhankelijk van je wensen van de goedkope blokhut tot de duurdere blokhutten. De keuze varieert van klassiek tot exclusief en elitair. Een blokhut zonder overkapping is bijna ondenkbaar. Als klant ben je koning en mag je ook zelf beslissen of je een paviljoen, terras of garage wenst. Het eerste is leuk voor een knus samenzijn in de tuin. Het terras moet het mogelijk maken om je woning aan te sluiten aan de hut. De garage zal op gure dagen een bijzondere welkome bescherming bieden aan je voertuig. En heb je kinderen?  Ga dan een stapje verder en maakt gebruik van de frisse ideeën om speeltjes te plaatsen. De kinderen kunnen zich daar naar harte lust vermaken. 

Tips aankoop

Iedereen wil natuurlijk een blokhut goedkoop aanschaffen. Bedenk echter dat een blokhut van meerdere materialen kan zijn gemaakt. Hoewel het overgrote deel uit hout als natuurproduct bestaat, zijn er tegenwoordig ook hutten van kunststof en metaal. Behalve in de winkel biedt de nieuwe media voldoende mogelijkheden om vanuit je luie stoel, met een druk op de knop te zoeken naar soorten hutten. De modellen variëren van prijsklasse, materiaal, vorm, grootte en ontwerp. Mensen die al over een blokhut beschikken, adviseren om bij de aankoop vooral te letten op de dikte van het hout. De soort dat 13 mm is, is niet stevig genoeg. Die vanaf 28 mm is wat beter. Een andere belangrijke tip is om voordat je de blokhut opzet, alle onderdelen van een laagje lak te voorzien en deze handeling na de plaatsing nog een keer te herhalen. Een stabiele ondergrond waarop de hut komt, staat buiten kijf. De hut moet tenslotte goed worden verankerd, zodat die niet bij de minste of geringste windstoot omvalt of de lucht in vliegt.