Zuurstof kan van buitenaf toegediend worden door gebruik te maken van de juiste apparatuur. Er zijn vele situaties waarin mensen niet genoeg zuurstof krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een chronisch zuurstoftekort, waarbij de levensverwachting daalt en het inspanningsvermogen steeds minder wordt. Daarnaast kunnen er ook onschuldige voorvallen zijn waarin extra zuurstof nodig is. Echter kan bij een chronisch zuurstoftekort gebruik gemaakt worden van vloeibaar zuurstof. Tot nu toe is dit de beste manier waarmee iemand door het leven kan met zijn of haar probleem.

Nieuwe zuurstof

De vloeibare zuurstof is een nieuwe uitvinden waarmee zuurstof toegediend kan worden. Wanneer deze methode wordt gebruikt, zal de vloeistof in grote vaten geleverd worden. Voor het dagelijks gebruik kunnen ze vervolgens overgetapt worden in een handzamer vaatje. Deze apparaten hebben namelijk het grote voordeel dat ze niet afhankelijk zijn van het elektriciteitsnet. Dus zelfs bij een mogelijke stroomstoring zit een mens niet met een probleem. Met vloeibaar zuurstof is een mens dus altijd zeker. Echter is het voor rokende mensen zinloos deze methode te gebruiken. Het toedienen van deze zuurstof zal op hen geen tot weinig effect hebben. Daarnaast zijn er strenge voorschriften opgesteld, zodat alles in goede banen zal verlopen. Daarnaast zijn er nog een aantal andere punten waarop gelet moet worden. Want een kaars, gasfornuis, geiser of open vuur moet met het gebruikt van deze methode vermeden worden.

Het opslaan van vloeibaar zuurstof

De zuurstof kan op een eenvoudige wijze opgeslagen worden, wat velen voordelen oplevert. Er kunnen namelijk hoge hoeveelheden gas van de vloeibaar zuurstof in gas omgezet worden. Een liter hiervan zal bij het verdampen ervan gelijk staan aan ongeveer 860 liter vloeibaar zuurstof in de vorm van gas. Het vat waarin dit wordt opgeslagen bestaat uit 30 liter vloeistof. Wanneer de patiënt dit gebruikt, heeft hij of zij meer dan vijfentwintig duizend liter aan vloeibaar zuurstof in gasvorm.

Het toedienen van vloeibaar zuurstof

De vloeibare zuurstof zal naar gas omgezet worden. Hierna wordt het opgewarmd, zodat het op kamertemperatuur kan komen. Het gaat hierbij om de kamertemperatuur van het huis of appartement van de patiënt. Hierna kan het toegediend worden. In het grootst aantal gevallen gebeurt dit via de neus. Hiervoor wordt een kunststof slang gebruikt. Wist u dat deze ook wel een canule genoemd wordt? Het zuurstof bestaat uit een draagbare eenheid en een stationair cryogeen vat en is tot nu toe de beste manier om met een zuurstofprobleem om te gaan.

GoX

Voel je gezond en fit met de nieuwe GoX power medische zuurstof. De nieuwe zuurstof in handige flesjes, voor iedereen toegankelijk en te gebruiken zonder extra apparatuur.