Wanneer je slaapt en je snurkt is dit natuurlijk lastig. Voor jezelf maakt het niet uit, je hebt er geen last van. Maar je partner kan zich hier aan ergeren. Of bijvoorbeeld als je op vakantie bent met je familie, en je slaapt in een kamer met een familie lid. Is het natuurlijk storend als je dan gaat snurken, dit kan hun slaap belemmeren, en ook de jouwe omdat ze je dan waarschijnlijk steeds wakker maken om te zeggen dat je snurkt.

Veel mensen die snurken, hebben hier bijna geen idee van. Pas wanneer ze het horen van andere mensen komen ze er achter dat ze snurken. Je hebt veel verschillende soorten producten en medicijnen, hulpmiddelen die kunnen helpen tegen snurken. Je hebt bijvoorbeeld de pleisters, deze plak je op je neusbrug en zorgt ervoor dat het snurken niet naar buiten kan komen.

Het is uit onderzoek gebleken dat 1 op de 10 kinderen snurkt. Wanneer je jong bent, valt het nog mee, naarmate je ouder word, wordt het snurken ook steeds erger. Bij volwassenen is dit anders. 1 op de  5 mannen snurkt, en 1 op de 5 vrouwen snurkt ook. Je ziet dat er een duidelijk verschil zitten tussen de mannen en de vrouw.

Snurken ontstaat doordat je ademweg van je neus, of keel word belemmerd. Vooral bij kinderen merk je dat ze tijdens een griep, met name verkoudheid, regelmatig snurken. Je hebt verschillende soorten middelen tegen snurken, zo heb je bijvoorbeeld voor de gene die er last van hebben, speciale oordopjes waardoor het geluid word gedempt. Ook heb je anti snurk beugels die ervoor zorgen dat er niet gesnurkt word.