Door te hoge aanmaak van antilichamen kan de schildklier te snel beginnen te functioneren, waardoor tevens de aandoening van Graves zich zal ontwikkelen. Onze schildklier ligt in uw hals aan de voorkant. Er worden dan hormonen zoals T4 aangemaakt. Met de bloedrichting mee zullen die hormonen richting de weefsels getransporteerd worden. De schildklier en de hypofyse zijn mede verantwoordelijk voor de aanmaak van schildklierhormonen. Deze laatste regelt mede de aanmaak van hormonen. De hypofyse is een orgaan in onze hersenen. De schildklierhormoon heeft aanzienlijke invloed op de stofwisseling en hartritme binnen uw lijf. Het speelt tevens een aanzienlijke rol bij bevruchting. Deze is immers aansprakelijk voor een juiste hersensontwikkeling van een pas geborene. Deze ziekte komt meer voor bij dames dan bij heren.

Symptomen

De verschijnselen bij deze ziekte zijn vrij afwisselend. De patiënt kan snelle hartkloppingen hebben. Je zal enigszins gewicht verliezen gedurende deze periode. In loop van de tijd zal je toch wel vermoeid raken. De mens kan regelmatig zweten. Je kunt bovendien vaak moeilijkheden hebben door diarree. Meerdere klachten kunnen tevoorschijn komen als oogpijn. Je kunt een oogontsteking hebben. Ze zullen rood van kleur worden. Je zal tevens tranen in de ogen hebben. De ogen kunnen bovendien uitpuilen. Aan de hand van die verschijnselen kan men een diagnose vaststellen. Indien gewenst, kan men tevens een bloedonderzoek doen.

Behandeling

Voor de behandeling van deze aandoening zijn er medicijnen. De medicaties zullen omvangrijke uitwerking hebben om de hormonenproductie te regelen. Je zal wel na de inname van medicaties huiduitslag hebben. De behandeling kan enige periode duren. Eens de behandeling gedaan is, zal er terug een controle moeten gedaan worden om de impact van de medicaties te zien. De medicaties hebben in het algemeen een vrij juiste impact op de aandoening van Graves. De helft van de personen zal genezen worden na inname van medicijnen. Het is raadzaam om de dokter te raadplegen.

De aandoening kan heus is terugkomen. Dan moet men een andere behandeling uitvoeren. De zieke zal een behandeling met radioactieve jodium ondergaan. De oogontsteking moet behandeld worden door een oogarts. De oogarts moet naderhand analyse doen om de ontsteking te behandelen. Het is eveneens vitaal om te stoppen met het roken indien u een roker bent.

Als u bevrucht wilt worden, is het raadzaam om vantevoren de dokter te raadplegen. Je zal dan de nodige therapie moeten volgen. Ook als je ooit behandeld geweest bent, is het evengoed vitaal om controle uit te voeren voor de aandoening van Graves. Wederom riskeer je het doorgeven van deze aandoening naar het kind.