Regelmatig hoor je iemand in de omgeving die bijvoorbeeld klachten heeft aan een gewricht zoals het knie. Zij moeten lang wachten voordat zij een MRI scan onderzoek kunnen ondergaan. De MRI Scan ziet er uit als een soort lange tunnel. Het is een medisch apparaat wat ervoor zorgt dat je de binnenkant van je lichaam kan vormen op een beeld (zonder dat het lichaam moet worden geopend door een medische ingreep). Met een grote tafel (die te bewegen is) kan je in de MRI scan worden geschoven. Veel verschillende onderzoeken kunnen worden gedaan met de MRI scan. Afgelopen week heb ik een MRI scan van mijn hoofd gedaan door middel van een betaald onderzoek bij Prescan.

Voorgesprek

Voor het onderzoek nam ik contact op met een verpleegkundige medewerkster van Prescan. Zij vertelde mij hoe het onderzoek eruit zou gaan zien. Voor het onderzoek had zij wel alle medische gegevens nodig, nadat zij deze gegevens van mij had ontvangen namen we het samen door per telefoon. Nadat we alles met elkaar hadden doorgenomen prikte we een datum voor het onderzoek, 2 dagen later kon ik terecht in de kliniek in Baarn. De kliniek in Baarn is goed bereikbaar en is gelegen aan de snelweg (de A1).

Snel geregeld

Ik was erg blij dat ik snel terecht kon voor het onderzoek van mijn hoofd. Het is een voordeel dat je zo snel terecht kunt voor het onderzoek, andere voordelen van het doen van een MRI-scan bij Prescan zijn:
Je communiceert 1 op 1 met de radioloog, en direct na het onderzoek zal de radioloog zijn ervaringen over het onderzoek met je delen. Je weet direct na het onderzoek waar je aan toe bent!
Ik had geen verwijzing nodig voor het onderzoek, normaal gesproken kan het zo zijn dat je een lang traject in moet voordat je überhaupt in aanmerking komt voor een MRI scan in het reguliere circuit. Wanneer je bereidt bent om de scan zelf te betalen mag je zonder verwijzing het onderzoek ondergaan.