Steeds meer mensen kampen met overgewicht en hiermee neemt de vraag naar informatie over verschillende afvalmethoden toe. Als je besluit om een afslankdieet te volgen, dan zijn hier ontelbaar veel verschillende methoden voor. Voor de één is het al genoeg om veel te sporten en tussendoortjes te laten staan, maar voor de ander is een aangepast voedingspatroon nodig. Een manier om gewicht te verliezen is bijvoorbeeld het eten van eiwitshakes.

Wat is een eiwitshake?

Eiwitshakes kun je zelf samenstellen en worden vaak gemaakt op basis van whey. Whey poeder is afkomstig van melkeiwit en bevat veel essentiële aminozuren. Deze aminozuren maakt het lichaam niet zelf aan en daarom is het essentieel dat je deze via voeding binnenkrijgt. Ze zorgen voor de opbouw van spierweefsel en een goed functioneren van het lichaam, zorg er dus voor dat je deze binnen krijgt! Whey poeders zijn verkrijgbaar in smakelijke varianten en kun je aanmaken met melk, water of sap. Eigenlijk is het dus een soort milkshake.

Effect van het dieet

Eiwitshakes bevatten veel eiwitten en vrijwel geen vetten, koolhydraten en lactose. Normaliter gebruikt het lichaam koolhydraten om in de energievoorziening te voorzien, maar door het ontbreken hiervan spreekt het lichaam haar eigen lichaamsvet aan: de lichaamsvetten verbranden en je valt af!

Hoe ziet een dieet met eiwitshakes eruit?

Meestal bestaat het eiwitdieet uit de consumptie van drie eiwitshakes per dag. Hierbij is het noodzakelijk dat je veel drinkt en per dag drie boterhammen, één stuks fruit, een bakje yoghurt en een stukje vlees of vis eet. Verder wordt aangeraden om twee visoliecapsules te nuttigen en een vitaminepil, zodat je lichaam alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgt en goed blijft functioneren.

Wat zijn de voordelen?

Het voordeel van een eiwitshake is dat er gebruik wordt gemaakt van whey in poedervorm. Dit poeder is zeer goed oplosbaar, waardoor de whey goed door het lichaam wordt opgenomen. Het stimuleert de vetverbranding en geeft tevens een vullend gevoel, waardoor je niet met een hongergevoel de dag hoeft door te komen. Dit vergemakkelijkt het afvallen weer, doordat je niet verlangt naar meer voedsel.