Wanneer je ouder wordt kun je er voor kiezen om zorg in huis te nemen. Veel ouderen willen dit niet want ze voelen zich dan afhankelijk. Dit willen ze niet en daarom vinden ze dat ze alles zelf nog wel kunnen doen. Maar zorg kan zeer veel voordelen met zich meebrengen. Deze zogenaamde vormen van zorg op afstand kunnen u zeker helpen. Hieronder zullen een aantal vormen van zorg op afstand besproken worden.

Zorg op afstand en de huishoudelijke hulp

Er zijn zeer veel verschillende soorten zorg. De bekendste is waarschijnlijk wel de huishoudelijke hulp. Huishoudelijke taken zijn taken die vrijwel dagelijks terugkomen. Het schoonmaken van bijvoorbeeld wc en badkamer, het verschonen van de bedden, schoonmaken van de ramen, stofzuigen etc. Het zijn vaak geen ingewikkelde klusjes maar het is wel zwaar werk. Zeker wanneer je ziek bent kan zorg op afstand uitkomst bieden. Je kan dan een beroep doen op de huishoudelijke hulp van Zuidzorg.

Naast huishoudelijke hulp zijn er ook andere vormen die Zuidzorg levert. Een voorbeeld hiervan is persoonlijke ondersteuning aan inwoners van de gemeente Helmond. Naast huishoudelijke werkzaamheden die je zelf niet kunt doen wordt zorg aangepast naar de persoonlijke wensen. Niets is immers zo persoonlijk als zorg.

Zorg op afstand en de maaltijdenservice

Ook is het mogelijk om tafeltje dekje te eten. De maaltijden worden dan thuisbezorgd en zo kan je lekker en gezond eten zonder te hoeven koken. Zo hoef je er niet aan te denken om te koken of de hulp van een ander in te schakelen. De maaltijden zijn dan ook voor iedereen die om wat voor reden dan ook, geen zin, geen tijd of geen mogelijkheid heeft om zelf te koken. Na bijvoorbeeld een ziekenhuisopname kan dit zeer handig zijn.

Hierbij kan er gekozen worden uit diverse soepen, hoofdgerechten en nagerechten. Ook als je een dieet volgt kan deze vorm van zorg op afstand uitkomst bieden.

Mantelzorgondersteuning van zorg op afstand

Een andere vorm van ondersteuning is de mantelzorgondersteuning. Zo kan je als mantelzorger je werk geweldig doen uit liefde voor jouw partner, kind ouder of vriend. Maar dit werk kan ook erg zwaar zijn en veel van u gaan vragen. Zo kan je als mantelzorger soms even niet meer overzien wat er allemaal nog geregeld moet worden en hoe u dit voor elkaar gaat krijgen. U kunt kortom wel wat extra mantelzorgondersteuning gebruiken, en die is er!

Met deze vormen van zorg op afstand is het mogelijk om om het leven een stuk te veraangenamen. Zo staan er medewerkers klaar om jou te helpen met verschillende vormen van deze zorg!