Voor welke ooglaserbehandeling zijn mijn ogen geschikt?

Ooglaseren is inmiddels bewezen veilig  en steeds meer mensen verkiezen een ooglaserbehandeling boven contactlenzen of een bril. De nadelen van contactlenzen of een bril zou u zelf ook ervaren; het schoonmaken van de lenzen, de oogirritaties, het kwijtraken van uw bril, het beslaan van de brillenglazen etc. Ooglaseren is dan de oplossing om u een scherp zicht zonder contactlenzen of een bril te geven!

Maar welke ooglasermethode is het meest geschikt voor uw ogen? Tijdens een uitgebreid vooronderzoek kan hier een vakkundig advies over gegeven worden.

Vooronderzoek ooglaseren
Tijdens het 1,5 uur durende vooronderzoek wordt er gekeken of uw ogen geschikt zijn voor het ooglaseren en welke methode daar het beste bij past.  Het vooronderzoek is ervoor om een aantal gegevens van het oog te verzamelen zoals: gezichtsscherpte, oogdruk, dikte hoornvlies, refractieve oogafwijking, etc.  Het is een pijnvrij onderzoek, u krijgt alleen oogdruppels in waardoor u een aantal uur wazig kunt gaan zien.

Verschillende ooglasermethodes
– IntraLasik Femtosecond – Volledig computergestuurde ooglaserbehandeling en personalisatie mogelijk.
– LASIK – Traditionele en goedkopere ooglaserbehandeling, met behulp van een mesje.
– LASEK/PRK – Ooglaserbehandeling die wij uitvoeren bij dun hoornvlies of verhoogde kans.

IntraLasik Femtosecond
De veiligste manier van ooglaseren op dit moment is de IntraLasik Femtosecond. Door deze volledig computergestuurde ooglaserbehandeling en bewezen resultaten wordt deze manier van ooglaseren wereldwijd door oogartsen geadviseerd.

Omdat het flapje met de laser gemaakt kan worden verminderd dit de kans op infecties en complicaties. De daadwerkelijke ooglaserbehandeling wordt ook met de computergestuurd waardoor het zeer precies te werk kan gaan.