Wie een huis te verkopen heeft weet hoe moeilijk dit kan zijn. In de huidige economische ligt de woningmarkt namelijk nagenoeg stil, waardoor het soms wel jaren kan duren voor er een koper komt voor een woning. Toch wil niemand het risico lopen om het eigen droomhuis mis te lopen. Dat kan achter wel betekenen dat er dubbele woonlasten optreden. Voorkom dit door een huurovereenkomst te tekenen, dan ben je van alle onzekerheid af.

Stel je eens voor: je ziet op een website voor huizen een prachtige woning te koop staan. Hij staat er nog maar enkele dagen op, de locatie is perfect en de prijs is ook nog op te brengen. Het liefst bel je direct de makelaar om de interesse kenbaar te maken. Je eigen huis staat echter al lange tijd te koop en je wilt voorkomen dat deze nog niet verkocht is als je al in het nieuwe huis gaat wonen. In het ergste geval krijg je dan namelijk te maken met de leegstandswet.

Daarom is er nu de mogelijkheid om tijdelijke huur toe te passen. Daarmee stel je je woning voor een korte periode beschikbaar voor een huurder en kun je deze huurovereenkomst opzeggen zonder een lange opzegtermijn te hebben. Ideaal, toch?

Tijdelijke huur vraagt om een expert

Voor wie inderdaad niet met de leegstandswet te maken wil krijgen is dit een perfecte oplossing. Hoe een goede huurovereenkomst moet worden opgesteld is echter de vraag. Het is daarom belangrijk om een goede juridisch adviseur in de arm te nemen, die je daar alles over kan vertellen.

Bij dit kantoor ben je daarvoor aan het goede adres. Niet alleen helpen ze je namelijk bij het opstellen van zo’n overeenkomst, ook kunnen ze je alles over de leegstandswet vertellen. Wat je huidige woonsituatie dus is, ze kunnen je altijd adviseren wat de beste stap is om te nemen.

Bovendien hebben ze personeel in dienst dat verstand heeft van allerlei andere rechtsgebieden. Daarom grijp je nooit mis als je met een prangende juridische vraag zit. Neem dus direct contact op en maak een afspraak. Misschien kopen jij en je partner dan binnenkort wel het huis van jullie dromen.