In tegenstelling tot bij een tijdelijke huurovereenkomst of het moeten inschakelen van een arbeidsrecht advocaat krijgt iedereen te maken met het consumentenrecht. Bij de meeste mensen gebeurt dit zelfs elke dag, al is het meestal onderbewust. Bijvoorbeeld als u in de supermarkt een pak melk afrekent. Dan gaat u al een overeenkomst aan met de verkopende partij waarbij beide partijen hun verplichtingen moeten nakomen. U moet betalen en de winkel moet u het product leveren. Gelukkig levert dit meestal geen problemen op. Mocht dit onverhoopt toch een keer gebeuren, staan wij voor u klaar.

U kunt bij ons namelijk niet alleen terecht als u een arbeidsrecht advocaat nodig heeft. Dat zou wel erg beperkt zijn. Het is echter wel één van onze specialiteiten. Net zoals het opstellen van een tijdelijke huurovereenkomst trouwens, dat steeds meer gebeurt. In de huidige economische tijd zijn er namelijk steeds meer mensen die niet van hun huis af kunnen komen, ondanks dat deze al geruime tijd te koop staat. In het ergste geval is er zelfs al sprake van de aankoop van een andere woning, waardoor iemand tijdelijk met dubbele woonlasten geconfronteerd wordt. In dat geval kan het aantrekkelijk zijn om het eerste huis tijdelijk te huur aan te bieden. In dat geval kan een huurder de woonlasten van de eigenaar tijdelijk op zich nemen, zodat deze in financieel opzicht wat meer lucht krijgt.

Ook het consumentenrecht kan een conflict opleveren

Maar een juridische vraag kan ook al opkomen bij de aanschaf van een veel eenvoudiger product. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van een nieuwe fiets, zonder dat deze ooit geleverd wordt. In dat geval wilt u als koper natuurlijk graag weten wat uw rechten zijn. Of als een winkel failliet gaat als u er al een product gekocht en betaald hebt, maar het nog niet geleverd is. Dan wilt u toch ook graag weten wat uw rechten zijn? Bij al deze vragen en opdrachten kunt u bij ons terecht. Wij hebben namelijk specialisten op bijna ieder rechtsgebied in dienst.