Iedereen die wil verhuizen kent het probleem: je hebt al een huis op het oog, de prijs is interessant, maar je moet eerst je eigen woning nog zien te verkopen. Als dat lang duurt kun je de wanhoop nabij zijn. Je kunt immers geen dubbele woonlasten dragen. Om dit te voorkomen kun je een tijdelijke huurovereenkomst aangaan en je woning verhuren tot er een koper gevonden is.

Net zoals bij hulp rond consumentenrecht en ondernemingsrecht ga je ook voor een tijdelijke huurovereenkomst naar een goede advocaat. Deze kan je namelijk bijstaan bij zaken waarvan je zelf helemaal geen verstand hebt, maar die wel erg belangrijk kunnen zijn voor je persoonlijke of financiële situatie.

Het consumentenrecht bepaalt bijvoorbeeld welke rechten jij als verkoper of verhuurder van een product hebt. Maar ook als klant kun je bijgestaan worden door het consumentenrecht. Denk er bijvoorbeeld eens aan wat je zou doen als je een nieuwe televisie zou kopen via internet, maar het product bij levering in huis niet blijkt te werken. Als de verkoper je daarvan de schuld geeft, kan het consumentenrecht je helpen. Aan een tijdelijke huurovereenkomst komt het consumentenrecht echter niet aan te pas.

Tijdelijke huurovereenkomst voor bepaalde tijd

Als je je huidige woning te huur wilt gaan aanbieden, moet je er goed over nadenken hoe je dit wilt doen. Een goede advocaat kan je hierin adviseren. Wil je de huurders bijvoorbeeld de mogelijkheid geven om voor onbepaalde tijd in je woning te wonen, of wil je de tijdsduur van het contract vooraf laten vastleggen? Dit zijn keuzes die belangrijk kunnen zijn voor je toekomst, denk er dus goed over na, net zoals over het ondernemingsrecht.

Ook bij het ondernemingsrecht wil je namelijk goed beslagen ten ijs komen. Het ondernemingsrecht zorgt er namelijk voor dat jij als ondernemer zekerheid hebt over de staat van je bedrijf. En met die zekerheid is het een stuk rustiger werken. Zoek daarom altijd naar een advocaat die zich gespecialiseerd heeft in het ondernemingsrecht. Dan weet u zeker dat u niet voor verrassingen komt te staan.