Er zijn bepaalde beroepen die ervoor bedoeld zijn om andere mensen te beschermen. Natuurlijk denkt u daarbij direct aan de politie, de brandweer of ambulancebroeders. Toch zijn er veel meer beroepen die erop gebaseerd zijn andere mensen bij te staan. Denk bijvoorbeeld eens aan een advocaat in het erfrecht of het consumentenrecht. In allebei de gevallen heeft u als cliënt directe baat bij juridische bijstand. Of het nou uit financieel of moreel oogpunt is. Dat begrijpen ze bij Advocaat Enschede maar al te goed.

Bij het erfrecht is het van belang om een cliënt zo goed mogelijk te informeren over zijn of haar rechten en plichten bij het overlijden van een naaste. In de meeste gevallen gaat het hierbij om een persoon die op biologische wijze aan een ander is verbonden, zoals een grootvader of oudoom. Als zo’n persoon overlijdt kan het zijn dat u aanspraak maakt op zijn of haar nalatenschap. Soms zelfs zonder dat u de persoon in kwestie ooit hebt gekend. Er zit echter ook een addertje onder het gras: het erfrecht zorgt er namelijk ook voor dat wanneer een overledene een schuld achterlaat en u accepteert het nalatenschap, u ook voor de kosten opdraait. Het is dus van groot belang om een goede inschatting te maken van het vermogen van een overledene

Advocaat Enschede werkt ook als een soort ombudsman

Wie kent het televisieprogramma Radar niet? Het gaat in veel gevallen om mensen die ontevreden zijn over de voorwaarden, service of het nakomen van een koop- of huurovereenkomst. De regels rond deze overeenkomsten zijn allemaal vastgelegd in het consumentenrecht. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat u altijd kunt terugkomen op een aankoop omdat u deze bijvoorbeeld te impulsief gedaan heeft. Of dat een verkopende partij alle verplichtingen moet nakomen om een overeenkomst bindend te maken. Toch gaat dit niet altijd goed. In dat geval is het fijn om een advocaat te hebben die alles over het consumentenrecht weet zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

In al deze gevallen bent u bij ons kantoor aan het juiste adres. Wij zitten altijd voor u klaar om uw verhaal aan te horen en u van advies te voorzien. Heeft u dus een juridische vraag? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.