Als we de Nederlandse statistieken moeten geloven gaan op dit moment bijna 45% van alle getrouwde stellen uiteindelijk weer scheiden. Naast de emotionele kant brengt een echtscheiding ook financiële gevolgen met zich mee. Deze gevolgen kunnen een behoorlijk impact hebben op mensen. Een Nederlands gezegde zegt dan ook niet voor niets: “Scheiden doet lijden”. Indien u met ruzie uit elkaar gaat en recht tegenover elkaar komt te staan, zit er niets anders op dat beide partners een (dure) advocaat nemen en het voor de rechtbank uitvechten. In het geval dat beide partners hebben besloten te gaan scheiden en zij het met elkaar eens zijn over de afhandeling van bijvoorbeeld de partneralimentatie, kinderalimentatie, de boedelverdeling, vermogensverdeling en de omgangsregeling voor de kinderen, is online echtscheiden, met behulp online echtscheiding advocaten het voordelige en snellere alternatief voor het traditionele echtscheiden en zeker de moeite van het overwegen waard.

De mediator

Bent u het niet met elkaar eens probeer dan alsnog met elkaar op één lijn te komen. Lukt dit niet gezamenlijk dan is het overwegen van mediation een goede optie. Een mediator is een advocaat die zal proberen te bemiddelen met als doel u samen op één lijn te krijgen over de afhandeling van de echtscheiding. Lukt dit ook niet dan zit er niets anders op dan beide een advocaat te nemen en naar de rechtbank te gaan. De kosten kunnen in dit geval voor u beide behoorlijk fors oplopen. Het loont dus de moeite voor beide partners om moeite te doen om er alsnog samen uit te komen. Indien beide partners in aanmerking komen voor gefinancierde rechtshulp (onvermogen), dan zullen de kosten meestal wel beperkt blijven tot de éénmalige eigen bijdrage.

Snel scheiden

Als u beide op 1 lijn zit en het allemaal zo snel mogelijk wilt regelen, zodat u beide verder kunt met uw eigen leven, is snel scheiden de manier. Het enige wat u beide hoeft te doen is een formulier invullen en de gevraagde documenten aan te leveren. De verdere afhandeling van de scheiding wordt door de echtscheiding advocaten geregeld. Meestal volgt er aansluitend nog een persoonlijk gesprek, waarin de puntjes nog eens op de i worden gezet. Voor complexere scheidingen, bijvoorbeeld voor mensen met een eigen bedrijf, verdient het de aanbeveling om extra advies te vragen, hetgeen natuurlijk ook extra kosten met zich meebrengt. In dat geval is online echtscheiden geen goede optie.

Er zijn op internet veel aanbieders van online scheiden. Het is verstandig om niet alleen de prijzen te vergelijken maar ook goed te kijken welke kosten zijn inbegrepen in de echtscheidingsprocedure. Vraag vooraf goed na of de prijs all in is of dat u rekening moet houden met extra aanvullende kosten.

Een goede site over financiële voorlichting van de echtscheiding is het Nibud. Via de website van het Nibud, kunt u o.a. een bruto of netto alimentatieberekening maken, welke ook door de rechtbanken in Nederland worden gebruikt.

Mediator Hengelo

Op zoek naar een mediator Hengelo? De mediators in Hengelo staan u, in een eerste gratis onderhoud van 30 minuten, te woord.