De woningmarkt schijnt weer een beetje aan te trekken. Toch zijn er nog veel mensen die niet snel van hun huis af kunnen komen. Dat zorgt ervoor dat ze terughoudend worden wat betreft het kopen van een nieuw huis, waardoor  de woningmarkt minder snel vlot trekt dan eigenlijk nodig is. In zo’n geval kan een het tekenen van een kortlopende huurovereenkomst veel zorgen wegnemen.

Wie namelijk toch een huis wil kopen maar zijn of haar huidige woning niet verkocht krijgt wil voorkomen dat dubbele maandlasten het leven onmogelijk maken. In zo’n geval is tijdelijke huur een oplossing. Niet alleen zorgt dit namelijk voor extra inkomsten waardoor de dubbele lasten verminderen, ook voorkomt het dat je als eigenaar van een leegstaande woning te maken krijgt met de negatieve effecten van de Nederlandse leegstandswet.

Tijdelijke huur vraagt om goed advies

Wie de voordelen van zo’n huurovereenkomst ziet, en over wil gaan op het verhuren van de oude woning via korte huur, heeft echter wel goed advies nodig. Het opstellen van een huurovereenkomst is namelijk geen kinderspel, laat staan dat de inhoud van de vaderlandse leegstandswet bij iedereen bekend is.

Daarom is het belangrijk om een adviseur in te schakelen die de leegstandswet van haver tot gort kent. Deze kan niet alleen helpen met het opstellen van de huurakte, maar weet ook exact wat de rechten van een tijdelijke huurder zijn. Daardoor kunt u vooraf de afweging maken of het zoeker van een huurder voor in je nog te koop staande huis wel een goede oplossing is.

In alle gevallen hoeft de zoektocht naar zo’n adviseur niet lang te duren. In het oosten van het land is namelijk een kantoor gevestigd waar advocaten en andere juristen werken die het Nederlandse recht op hun duimpje kennen. Daarom kunnen ze ook goed adviseren als het om de zoektocht naar een tijdelijke woonoplossing gaat. Neem dus gauw contact op en zorg ervoor dat u toch naar het huis van uw dromen kunt verhuizen, zonder met dubbele maandlasten te worden geconfronteerd.