Er zijn veel manieren te bedenken waarom iemand, zij het tijdelijk, zijn of haar rekeningen niet kan betalen. In veel gevallen is met de reden te leven, ware het niet dat degene die het geld zou moeten ontvangen daar vaak geen boodschap aan heeft. Hij of zij heeft immers de producten of diensten geleverd die afgesproken waren en moet daarvoor betaald worden. De financiële problemen van een klant moeten niet de problemen van een bedrijf worden.

Omdat dit vaker voorkomt in het zakelijke verkeer dan bij particuliere overeenkomsten lijkt dit een zaak voor het Nederlandse ondernemingsrecht. Niets is echter minder waar. Daarin staan geen oplossingen gegeven voor het oplossen van een financieel geschil met een debiteur. Om daar wel inzicht in te krijgen dient u contact te zoeken met een advocaat of jurist die verstand heeft van het insolventierecht.

Insolventierecht is niet altijd nodig

Als er vooraf duidelijke afspraken worden gemaakt over een eventuele betaling is het gelukkig vaak niet nodig om gebruik te maken van een advocaat. Maar deze kan wel andere dingen voor u regelen. Bijvoorbeeld het opstellen van een tijdelijke huurovereenkomst of het uitzoeken van bepaalde bepalingen uit het ondernemingsrecht.

Als u een tijdelijke huurovereenkomst opstelt kiest u ervoor om een derde tijdelijk gebruik te laten maken van uw eigendommen. In veel gevallen gaat het om een woning. Tegenwoordig ligt daar vaak het niet kunnen verkopen van deze woning aan ten grondslag. Omdat zo’n tijdelijke huurovereenkomst kan voorkomen dat de eigenaar van de woning na de aankoop van een nieuw huis met dubbele maandlasten te kampen krijgt biedt het vaak grote voordelen voor beide partijen. De huurder kan tegen een scherpe prijs aan woonruimte komen, terwijl de eigenaar toch nog maandelijks een bepaalde som overhoudt.

Als u hiervan gebruik wilt maken, of bijvoorbeeld uitleg wilt hebben over een bepaalde passage uit het ondernemingsrecht, kunt u contact opnemen met de specialisten van het advocatenkantoor. Daar werken namelijk zoveel juristen dat er altijd iemand te vinden is die het juiste antwoord kan geven op uw vraag.