Vanwege wijzigingen in de leegstandswet hebben eigenaren van onroerend goed dat lang leegstaat veel baat bij bewoning van hun panden. Daar weten wij als juristen alles van. Niets is namelijk zo vervelend als het verliezen van de rechten op je eigendom. Gelukkig kunnen we veel problemen voorkomen. We kunnen u namelijk helpen door een huurovereenkomst op te stellen waarmee u uw woning voor een korte periode bezet kunt krijgen. Het enige dat u hoeft te doen is contact opnemen met onze specialisten, dan regelen wij de rest voor een tijdelijke huur.

Stelt u zich eens voor: u heeft een mooi huis op het oog en wilt een bod uitbrengen. Het kost echter wel iets meer dan uw huidige woning en u heeft daarom een nieuwe hypotheek nodig voor u over kunt gaan tot de koop van uw droomhuis. Het enige probleem is dat de bank zegt dat u eerst uw huidige woning moet verkopen voor u een tweede woning kunt kopen. Maar het verkopen van uw eigen huis kan wel eens lang duren. Daarom kunnen wij, op basis van de leegstandswet, een huurovereenkomst opzetten die tijdelijke bewoners in uw huidige onderkomen toelaat, zodat u door middel van tijdelijke huur toch direct een bod kunt uitbrengen op de andere woning.

De oplossing

De leegstandswet is aangepast om woningeigenaren zoals u te helpen. Sluit u een tijdelijke huurovereenkomst met een andere partij, dan staat u daarmee als eigenaar van het huis minder rechten af dan vroeger het geval zou zijn geweest. Toen liep u het risico om langdurig aan een contract vast te zitten, terwijl u tegenwoordig snel van de huurders af kunt als u uw woning onverhoopt toch verkoopt.

Onze juristen weten alles van deze regelgeving en helpen u graag tot het oplossen van uw problemen op de woningmarkt. Kijk dus snel op onze website, ook als u een ander juridisch vraagstuk aan ons wilt voorleggen. Want niet alleen het opstellen van huurovereenkomsten is een specialiteit van onze mensen.