Duitse advocaat nodig? U heeft een boete gehad in Duitsland? U heeft letselschade in Duitsland door een verkeersongeval? U heeft een geschil met een leverancier in Duitsland?

In Nederland

Naast bovenstaande redenen zijn er duizenden redenen meer te noemen waarvoor u een Duitse advocaat nodig kunt hebben. Als u een advocaat Duits nodig heeft, kan het heel erg prettig zijn als deze vloeiend Nederlands spreekt en in Nederland zit. Er zijn advocatenkantoren in Nederland die beschikken over zogenaamde Duitse Rechtsanwälte die perfect Nederlands spreken. Deze advocaten zijn van origine Duitsers, hebben ervaring en de nodige juridische kennis en zijn veelal bevoegd om in Duitsland te mogen procederen. U hoeft dus niet naar Duitsland om en Duitse advocaat te vinden. Wel zo prettig toch?

Verschillende wetten in Nederland en Duitsland

De wettelijke bepalingen in Nederland en in Duitsland lijken in eerste instantie gelijk aan elkaar. Niets is echter minder waar. Het is wel zo, dat er de laatste jaren door de komst van één Europa, steeds meer overeenkomsten in regels en wetgeving zijn ontstaan. Toch is het zeker niet eenvoudig voor een leek en zelfs voor de Nederlandse advocaten, om de verschillen in regels en wetgeving goed te kunnen onderscheiden. Duitse juridische kennis is zeer specialistisch en vergt uiteraard een perfecte beheersing van de Duitse taal om het Duitse recht goed te kunnen begrijpen. Daarnaast is het een vereiste om goede kennis te hebben van de Duitse jurisprudentie om een goed advies te kunnen geven. Bekijk maar eens een aantal Duitse uitspraken op Jure of kijk wat Wikipedia zegt over de Duitse wet.

Een Duitse advocaat die is geboren in Duitsland, die als moedertaal Duits heeft en een met succes afgeronde juridische opleiding heeft eventueel aangevuld met enkele jaren praktijkervaring binnen de Duitse advocatuur is de beste advocaat voor alle juridische geschillen die betrekking hebben op het Duitse recht.

Geschil met een Duitser?

En dat is nu precies wat u nodig heeft als u en geschil krijgt met een Duitser, de Duitse overheid of een Duitse onderneming. Of u nu ondernemer bent en zaken doet met Duitsland of als u in Duitsland aan het verkeer deelneemt, het zou zomaar kunnen gebeuren dat u een juridisch geschil krijgt. In dat geval wilt u natuurlijk een goede advocaat die uw taal spreekt en waar u zich prettig bij voelt.