Veel ondernemers krijgen vroeg of laat te maken met ondernemingsrecht. Misschien komt er binnenkort een fusie aan waarvoor u nog het een en ander moet regelen. Of wellicht is er een conflict ontstaan met een van uw klanten of werknemers. In al deze gevallen krijgt u te maken met het rechtssysteem. Alleen met professionele bijstand weet u zeker dat u uw zaken goed geregeld heeft.

Oplossen van conflicten

Als ondernemer wilt u altijd het beste voor uw zaak. Maar omdat er vaak financiële consequenties mee gemoeid zijn, kunnen er gemakkelijk conflicten ontstaan met andere directieleden of vennoten. De belangen zijn immers groot en iedereen strijd voor zijn eigen zaak. Het risico bestaat dat door dit conflict de onderneming niet optimaal meer functioneert. Er moet een passende oplossing komen om de voortgang van het bedrijf te garanderen. Conflicten ontstaan echter niet alleen tussen directieleden onderling. Want ook met uw werknemers kunnen er problemen ontstaan, bijvoorbeeld bij een ontslag of wanneer u een reorganisatie heeft aangekondigd. Zeker als er een reorganisatie in het vooruitzicht ligt, wilt u alles van tevoren goed geregeld hebben. Doet u dit niet, dan kunt u voor grote problemen komen te staan.

Regel uw zaken op papier

Ontevreden werknemers kunnen altijd een zaak tegen u aanspannen. Door uw plannen goed op papier te zetten en daarbij rekening te houden met de wetgeving, zorgt u er altijd voor dat u alles tot in de puntjes geregeld heeft. Ontstaan er toch conflicten dan heeft u meteen iets om op terug te vallen. Maar ook als u wilt fuseren of plannen heeft u om een ander bedrijf over te nemen, dan is het essentieel dat u alle rechten en plichten duidelijk op papier vastlegt. Er gaat immers behoorlijk wat veranderen en dat moet goed geregeld worden. Regelt u alles officieel dan voorkomt u in de toekomst meteen heel wat problemen.

Bijstand van deskundige advocaten

Bij ondernemingsrecht krijgt u te maken met tal van regels en wetten. De meeste ondernemers weten hier te weinig van om zelf alles goed waterdicht te krijgen. Maar ook het oplossen van conflicten met klanten of werknemers is niet altijd even gemakkelijk. Bij Kolkman advocaten kunt u altijd rekenen op professionele juridische bijstand. In conflicten wordt uw zaak goed behartigd waardoor het recht altijd zegeviert. Ook zorgen wij ervoor dat bij fusies of reorganisaties alles goed op papier komt te staan zodat u precies weet wat uw rechten en plichten zijn. En dat is wel zo helder voor elke ondernemer!