Als je in loondienst bent hoef je je in de meeste gevallen geen zorgen te maken over dat je salaris aan het eind niet zou worden uitbetaald. Als je zelfstandige bent is het in sommige gevallen een stuk lastiger om maandelijks aan een toereikend inkomen te komen. Denk bijvoorbeeld eens aan boeren, die tegenwoordig aan zoveel regels moeten voldoen om geld te kunnen verdienen dat het af en toe verstikkend werkt. Nou kunnen wij als arbeidsrecht advocaat natuurlijk niet helpen om deze regels weg te nemen, maar wel door een bijzondere constructie te bedenken waarmee ze gewoon geld kunnen verdienen. Tijdelijke huur is daarvan een goed voorbeeld.

Bij het tijdelijk verhuren van bijvoorbeeld één van de schuren kan inkomen worden gegenereerd met gebouwen die anders langdurig leeg zouden hebben gestaan. In dat geval is het voor een boer nog logischer dat hij met het faillissementsrecht te maken krijgt, dan met welk ander rechtsgebied ook.

Maar omdat wij dit te allen tijde willen voorkomen hebben we er iets op bedacht. Iedere boer die ons belt kan advies krijgen over hoe hij of zij op een andere manier aan inkomen zou kunnen komen. En daar komen soms hele verrassende dingen uit, bijvoorbeeld als je praat met een arbeidsrecht advocaat.

Tijdelijke huur ook voor particulieren interessant

Als je wilt voorkomen dat je met het faillissementsrecht te maken krijgt weet je zeker dat je één ding moet doen: je rekeningen op tijd betalen. Doe je dat, dan is er niets aan de hand. Maar zoals iedere arbeidsrecht advocaat je wel kan vertellen, zijn er nog steeds mensen waarbij die iets minder vanzelfsprekend is.

Om deze mensen te helpen staan we ze graag bij met advies over hoe ze met schuldeisers kunnen omgaan en hoe ze ervoor kunnen zorgen dat ze bij het faillissementsrecht uit de buurt blijven. In gesprek gaan met zo’n specialist kost misschien een beetje geld, maar we weten zeker dat het op de lange termijn gewoon geld oplevert.